Belföld

Egyetlen ütéssel megölte áldozatát a tatabányai rabló – videóval

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csoportosan elkövetett rablás, és okirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat három emberrel szemben. Az egyik elkövetőnek halált okozó testi sértés miatt is felelnie kell, mert a mobiltelefon és némi aprópénz megszerzése érdekében úgy megütötte a kiszemelt áldozatot, hogy a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az elkövetők Tatabányán csavarogtak egy tavaly nyári este, amikor észlelték, hogy egy ittas ember fekszik a földön. A társaság nő tagja kifigyelte, hogy mobiltelefon és egyéb értéktárgyak is vannak nála, ezért rávette két férfi társát arra, hogy üssék le, ő pedig elveszi az értékeit.

Követni kezdték az időközben távozni készülő embert, aki egy tatabányai irodaépület elé menekült előlük. Itt az egyik férfi egy hatalmas ütéssel leütötte a sértettet, aki az ütéstől elesett és a beverte a fejét a betonba, majd elvesztette az eszméletét. Ezt követően a nő elvette tőle a mobiltelefonját, közel 30 ezer forintot, valamint a személyes iratait. A halálos ütést elkövető férfit a helyszínen elfogták, a másik két támadót később kapták el.

Az ügyészség mind a három tettesre fegyházat kért. Az áldozat halálát okozó férfira 10 évet, a nőre 8 évet, a másik férfira pedig hat évet kértek arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik