Belföld

Tökéletes kikapcsolódás egy igazi felnőttbarát szállodában (X)

A ráckevei Duna Relax & Event Hotel felnőttbarát szálloda. Vajon tudjuk, mit jelent ez? A felnőttbarát hotel több mint szálloda: a pihenés, nyugalom, szabadság és feltöltődés szinonímája.

A mai rohanó világunkban a kikapcsolódásra, pihenésre meglehetősen kevés időt szentelünk. A túlhajszoltság, a mindennapi stressz sajnos megviseli a szervezetünket. Néha ki kell zökkennünk a szürke hétköznapokból, hiszen testünknek és lelkünknek egyaránt szüksége van a kikapcsolódásra. Számos módját választhatjuk a feltöltődésnek, amit a környezetváltozás különösen tud támogatni. Például a felnőttbarát wellness szállodák filozófiája azt mondja, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést, ha csak egy rövid időre is, de körülötte forogjon a világ.

Mit jelent az, hogy felnőttbarát?

A világ sok táján a szállodaipar már megtanulta, hogy ez a kategória elsősorban különösen magas színvonalú szolgáltatást és programcsomagot jelent. Arra inspirálódhatnak a vendégek, hogy álljanak meg egy pillanatra és figyeljenek oda saját magukra. Töltődjenek fel élményekkel, emlékekkel. Tehát nem egyszerűen gyermekmentes övezet, hanem olyan programok, amelyek szórakoztatják a felnőtteket, akár jó alapot adnak a romantikához.

Gyönyörű környezet, gyermekmentes nyugalom, korosztály specifikus programok, felnőttbarát élmények. Ezekben lehet részünk a főváros közelében festői környezetben található Ráckevei Duna Relax & Event Hotel****-ben. A szálloda 2003-ban nyitotta meg kapuit, azóta több ízben korszerűsítették, legutóbb 2016-ban. Méltán nyerte el a World Luxury Hotel Awards szavazáson három kategóriában is az első helyet 2017-ben. Igazi felnőttbarát szálloda, a feltöltődés szigete. Itt minden a nyugalomról, párokról, a romantikus és meghitt kikapcsolódásról szól.

A szálloda bemutatása

Az épület közvetlenül a Duna partján áll, és majdnem minden szoba csodás kilátással rendelkezik a nyugalmat árasztó folyóra, a túlpart épületeire és az Árpád-hídra. A bájos kisváros, Ráckeve nevezetességei, például a piac és a vízimalom is az elénk táruló csodás panoráma részei.

A hotelbe lépve olyan érzésünk támad, mintha ismerős helyen járnánk. Annyira természetes, emberi léptékű a tér, mindent egyfajta családias hangulat övez. A recepció, a bár és az étterem szerves egységben jelenik meg, az enteriőr melegséget, barátságos hangulatot áraszt. A vidéki szálloda 47 szobával rendelkezik, berendezésük elegáns, ugyanakkor meghitt hangulatot árasztanak, a korszerű igényeknek megfelelő felszereltség pedig garancia a kényelemre. A legkülönlegesebb szoba a Relax Honeymoon, amely egy speciális nászutas lakosztály, baldachinos franciaággyal, a szobából nyíló pezsgőfürdős fürdőszobával. Egyszer mindenképpen ki kell próbálni!

Programok és wellness

És az igazi élmények csak a szoba elfoglalását követően várnak ránk. Egész napos tematikus programokkal készülnek a wellness részleg animátorai az egyszerű fittness óráktól, masszázstól, a szauna szeánszon át a kineziológiai kezelésig, programok széles választékát kínálják. A felnőttbarát Duna Relax & Event Hotel**** a maga nemében kategóriateremtőnek számít. A felhalmozott sok éves tapasztalatoknak köszönhetően minőségi időnket tartalmasan, változatosan és színesen tölthetjük el. Kezdhetjük a napot az úszómedencében egy frissítő aquafitness-el, melyet a szálloda animátora vezet le. A vízben végzett gyakorlatok úgy mozgatnak meg bennünket, hogy közben kíméljük az ízületeket, a sérülések kialakulásának kockázata minimális, így idősebbek is bátran választhatják.

Relaxáló, páros és Ma-uri masszázs

Folytassuk a napot egy fantasztikus masszázzsal, melyet sokan a „test és lélek gyógyszerének” tartanak. A szálloda masszőzei vallják, hogy a masszázs az egyik leghatásosabb relaxációs módszer, segít a kikapcsolódásban, csökkenti a nyugtalanságot, az izomfeszességet, serkenti a légzést és mindenekelőtt egy kellemes érzelmi állapotba repít. Számos masszázsfajta közül választhatunk: a hagyományostól a rómaiakon át, gyógy masszázsokon, nyirokmasszázson keresztül egészen a különleges Ma-uriig, ahol az alkarral történő nyomás hatására az izmok teljesen ellazulnak, a stressztől kialakult csomók feloldódnak. A szálloda legfrissebb masszázsa a páros masszázs, amikor egy pár két tagját egy közös helyiségben masszírozzák a masszőrök.

A Duna Relax & Event Hotel**** az a hely, ahol a változatos programoknak még koránt sincs vége. Jelentkezhetünk „Páros kalandtúrára”, amely során játékos formában fedezhetjük fel Ráckevét, de mindig van kvízjáték, ügyességi játék, streching és szauna szeánsz is. A párok kedvence lehet a „Szeretetnyelv – teszt”, ahol saját és a társunk kommunikációját ismerhetjük meg, sok-sok nevetéssel. Ha már a párok kényeztetésénél tartunk, akkor meg kell említeni a „Romantik quartert” a wellnessben. Feltétlenül ki kell próbálni ezt a tepidáriumban igénybe vehető privát programot, ahol erre az időre csak mi tartózkodunk a párunkkal, a kellemes időtöltéshez illóolajat, friss gyümölcsöt és italt készítenek be, míg a háttérben relaxációs zene szól.

Vendéglátásban otthon vagyunk

A szálloda Kiskeve éttermében igazi gasztronómiai élmények várnak ránk, ahol hazai és nemzetközi étkekkel egyaránt találkozhatunk. A chef nagy hangsúlyt fektet a modern technológiák és a kiváló alapanyagok felhasználására, mindemellett az ételintoleranciában szenvedők igényeinek kiszolgálására is. Akár névre szóló, feldíszített asztalt is foglalhatunk. A hotel esti rendezvényein az ország ismert színművészei, énekesei, humoristái lépnek fel, emlékezetessé téve ott tartózkodásunkat.

Igazi kikapcsolódás, egy sokoldalú felnőttbarát szálloda! Irány hát Ráckeve és a Duna Relax & Event Hotel****.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik