Belföld

Szélvihar miatt adtak ki riasztást – térképek

Öt megye besárgult.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást (járásokra érvényes) és figyelmeztetést (megyékre szól) adott ki a heves széllökések miatt az alábbi területekre.

Mint írták, kedden főleg a Dunántúl északkeleti részén, illetve a Duna vonalában, Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun és Csongrád megyékben) – a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában – a délkeleti szél több helyen viharossá (60-70 km/órás) fokozódik.

 

Egy-egy helyen 70 km/óra feletti széllökés is lehet. Ez a katasztrófavédelem szerint már emberre, állatra is veszélyes lehet. 

Az északkeleti határvidéken, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a déli, délutáni órákban szintén számítani lehet átmenetileg viharossá fokozódó délkeleti szélre.

Délutánra egyébként már az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, csak északkeleten csökken átmenetileg a felhőzet, egyre többfelé lehet eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18, északkeleten 20 és 22 fok között alakul. Késő este többnyire 11 fok köré, északkeleten 16 fokig hűl le a levegő.

Kiemelt kép: Az új balatoni viharjelző állomás a keszthelyi parttól több mint két kilométerre. MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik