Belföld

Semjén „a háború földjén” érzi magát

Szerinte az egyház nem egy emberbaráti egyesület, az iszlám elleni védekezés pedig a magyar és az európai identitás része.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában, húsvéti üzenetként, Semjén Zsolt azt mondta: az egyházra leselkedő fő  veszély, ha alkalmazkodni akar „időleges” ideológiákhoz. A KDNP elnöke szerint bizonyos keresztények, kereszténypolitikai erők úgy viselkednek, mint egy szakszervezet, környezetvédő mozgalom, filantróp egyesület tagjai.

Az egyház azonban nem egy emberbaráti egyesület, hanem az emberek üdvösségét szolgálja.

Beer Miklós: a templomoknál Jézusnak fontosabbak az emberek
A váci megyéspüspök az emberi kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelemet.

Kereszténydemokrataként Ferenc pápa szavait, amelyek szerint az „alázat nem jelenti a valóság megtagadását” ő úgy értelmezte, hogy „hűségesnek kell lennünk, az igazi keresztény örökséghez”, ki kell állni a család, a házasság, a megfogant élet joga mellett is. II. János Pál pápát idézve Semjén arról is beszélt, a halál kultúrája helyett az életét kell képviselni az  olyan kérdésekben is, amelyek nem találkoznak a közízléssel.

A migrációs vitában a miniszterelnök-helyettes antagonisztikus törésvonalat lát.

Azon országok, amelyek évszázadokig kizsákmányolták gyarmataikat, most nyögik a következményét. Észak-afrikai muszlim tömegek árasztották el Franciaországot és eszük ágában sincs integrálódni, párhuzamos társadalmat hoznak létre.

Az iszlám két részre osztja a világot. Az egyik a már behódolt terület, a másik a dzsihád, a háború földje.

Mi most a háború földjén vagyunk

– tette hozzá, megjegyezve, hogy ahol muszlimok élnek, ott előbb-utóbb bevezetik a saríat azokra is, akik nem muszlimok. A nyugati országok már nem dönthetnek, együtt akarnak-e élni az iszlámmal,

ilyen értelemben elvesztek.

Náluk csak az a kérdés: hogyan lehet együtt élni az iszlámmal. A  magyarok, a kelet-közép-európai országok viszont még választhatnak. Semjén Zsolt jelezte, az ő identitásában Hunyadi János a meghatározó, hiszen az európai kultúrának nem az iszlám a része, hanem a védekezés ellene.

Ferenc pápa bírálta az emberiséget
A katolikus egyházfő szomorú a menekültek elől való elzárkózás miatt.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik