Belföld

Öt klassz program 50 felett

Minden korosztály találhat magának szórakozást, csak egy kis kreativitásra van szükség, hogy egy pillanatra se unatkozzunk. 

Messze nem csak a fiatalabb korosztály találhat izgalmas programokat a négy falon és az otthoni környezeten túl. Számos olyan szuper programot találni 50 felett, ami bármelyik hétvégén vagy akár hétköznap jól jöhet. Következzen pár pihenős és aktív pihenős tipp.

Wellness-hétvége

Ez az az opció, ami bármikor bevethető, ha komolyabb kikapcsolódásra vágyunk. Érdemes válogatni a szállodák ajánlatai között, mivel sok hotel kifejezetten gondol az idősebb korosztályra. Olyan csomagokat találunk, amit az igényeink szerint alakíthatunk masszázzsal vagy wellnesszel. Aki már részt vett szaunamester vezette méregtelenítésben, az pontosan tudja, hogy milyen hatásos egy profi tudása. A felöntések tökéletes harmóniát teremtenek a test és a lélek között, és feldobják az izzasztó perceket.

Borkóstoló

Magyarországon szerencsénk van, ugyanis nem kell túl messzire mennünk, ha jó borokat akarunk inni. Mehetünk a Balaton északi vagy déli partjára kóstolni, vagy Villány környékére, Szekszárdra, Sopronba, esetleg Tokajra. A főváros közelében is maradhatunk, hogy a legjobb vörös és fehér borokat találjuk. A legjobb, hogy ilyenkor azok is közelebb kerülhetnek a sommelier tudásához, akik eddig csak nevettek azokon, akik kiérezték a világ összes gyümölcsét a borokból. A sajt- vagy egy gazdagon megrakott paraszttál pedig felszívja az alkoholt.

A pincéken kívül szintén figyeljük az éttermek borkínálatát, és kérjünk segítséget. Sokszor csodálkozhatunk rá, hogy mi mihez illik. A komolyabb koncepciót hirdető éttermeknél a degusztációs menühöz előre kijelölt borokat ihatunk, hogy felerősítsük az ízeket. A nyári délutánokon jöhet a fröccs, este viszont egy igazi borkóstoló.

Gyógyfürdők egész évben

Ha éppen nem fér bele az időnkbe egy hosszú hétvége, akkor töltsük a délutánt egy fürdőben akár extra szolgáltatással, akár anélkül. Az ország egész területén találunk termálvizes medencéket, amik kifejezetten hasznosak az ízületeknek, Budapest pedig egyenesen a fürdők városa. A turistakedvenc Széchenyi még mindig a Városliget egyik legszebb pontja, de a Gellért fürdő vagy a felújított Lukács fürdő is igazi feltöltődést nyújthat.

Jóga és meditáció

Akár sportol valaki aktívan 50 felett, akár nem, a jóga mindig jó kiegészítést jelent. Nem véletlenül halljuk sokszor, hogy a jóga egyszerre a testünk és a lelkünk sportja. A titka, hogy megértsük a lényegét, rákapjunk, és elsajátítsuk a helyes légzést. A jóga minden korosztályra gondol, nem kell feltétlenül a bikramon izzadnunk 40 fokban, hanem ezernyi lehetőség közül válogathatunk a dinamikustól a meditatív órákig. Legyen szó gerincjógáról vagy hatháról, mindig a saját testünkre koncentráljuk. Sose azt nézzük, hogy ki mennyire tud kitekeredni, hanem hogy feltöltődjünk egy-egy gyakorlás alkalmával.

Főzőiskola

A gyors, általában egy délutános vagy estés tanfolyamok egyre népszerűbbek. Szerencsére mindenki kiválaszthatja, hogy a keleti konyha érdekli, az olasz vagy esetleg csak sushikat tekerne. Az édesszájúak megtanulhatnak tökéletes péksüteményeket sütni, az elhivatottabbak pedig a francia cukrászat mélyére áshatnak a mousse-okkal, tarte-okkal és égetett tésztákkal. Mehetünk egyedül vagy a párral, de a legfontosabb, hogy a workshop végén együk meg mind, amit főztünk.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Szponzorált tartalom

A cikk a Duna Relax Hotel támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik