Belföld

Kapcsolatban randizni nem luxus, hanem kötelező

Attól még, hogy évek óta boldogan élünk a párunkkal, még fenn kell tartani a lángot. A randi esték és a közös programok mindennél fontosabbak. Ebben segítünk. 

Klasszikus probléma lehet a hosszú távú kapcsolatokban, hogy a romantikát felváltja a rutin, elfelejtünk úgy nézni a másikra. Pedig egy komoly kapcsolat igenis munka, és mind a két fél részéről fontos, hogy tegyen az intimitásért, valamint dolgozzon a kommunikáción. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy a barátság is a sírig tartó szerelem titka: a Psychology Today például azt is felhozza a kötelező és rendszeres randik témájában, hogy egy konfliktust egyszerűbb megoldani, ha a másikra barátként és nem ellenfélként tekintünk egy feszült pillanatban. Hogy fenntartsuk a mindig áhított tüzet, kivétel nélkül minden szakértő a randi esteket, illetve a közösen eltöltött programokat javasolja.

Nincsenek kifogások

Nem lehet se a pénz, se az idő szűke a kifogás, se az a hatalmi játszma, hogy kinek a feladata leszervezni az adott programot. Nem a pénzen múlik, hogy mennyire tudjuk megélni a romantikus helyzeteket. Persze olykor-olykor jó elmenni egy hosszú hétvégére wellnesselni, vagy végigenni egy több fogásos vacsorát, de egy otthoni főzést is ki lehet jelölni randinak. A mozizást szintén. Ami viszont lényeges, hogy ne legyen abból rendszer, hogy a párunk bemondja a kedvencét, mi pedig minden alkalommal bólogatunk, és végigüljük a műsort akkor is, ha ki nem állhatjuk. Ha hetente egyszer be tudunk iktatni egy apróságot, az már csodás. Több páros program, boldogabb kapcsolat vagy házasság.

Kommunikáció és stresszmentes este

A munka vagy a család kilehelheti az emberből az utolsó szuszt is, éppen ezért jó, ha tudatosan koncentrálunk, hogy kiszakadjunk a hétköznapi gondokból, amennyire lehet. Egy-egy közös alkalomnál fejleszthetjük a kommunikációt, hogy elmélyítsük a kapcsolatunkat. Minden egyes beszélgetéssel közelebb kerülünk a másikhoz, és többet tudunk meg róla. Tisztázhatjuk a félreértéséket, akár átbeszélhetünk régi sérelmeket, és lépést tarthatunk a párunk életével, munkájával.

A kommunikáción túl pedig nem árt, hogy ha néha megállunk egy kicsit, lenyugszunk, és kilépünk a napi mókuskerékből. Ha gyerekünk van, azért, ha túl sok volt a munka, akkor csak azért. A randikon jó kizárni a külvilágot, hogy csak egymásra figyeljünk, és ne a holnapi ebédre, a számlákra vagy a teendőkre.

Ez mind szép és jó, de mit csináljunk?

Az ötletek tárháza végtelen, csak egy kis kreativitás kell az együtt töltött minőségi időhöz. Lehet a nap egyszerűbb vagy aprólékosan megtervezett, soha ne felejtsük el, hogy a párunkkal kettesben töltött idő nem luxus, hanem szükséges. Adunk pár tippet a kezdetekhez:

  • Piknik a Margitszigeten: vagy bárhol! Itt a jó idő, használjuk ki egy pokróccal, és pár szendviccsel.
  • Biciklitúra a környéken: mehetünk Szentendrére az erdőben vagy a Balatonra jutalom lángossal.
  • Fröccsözés otthon vagy a városban: ha éppen nincs kedvünk kiöltözni, akkor maradhatunk otthon is egy üveg borral, de néha jó kiülni egy nyüzsgő teraszra.
  • Hosszú hétvége itthon vagy a szomszédos országokban: a belföldi utazás egyre népszerűbb, mindenki megtalálja a magáét, akár kifejezetten romantikus, felnőttbarát csomagokkal, de európai úti célokat is könnyedén találunk.
  • Kirándulás a környéken: az egyik legkézenfekvőbb program egy kiadós szombatra.
  • Mozi: sosem megy ki a divatból. Lehet házimozi, multiplex és művész is, de a kukorica kötelező.

Kiemelt kép: iStock

Szponzorált tartalom

A cikk a Duna Relax Hotel támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik