Belföld

Ezzel a robotporszívóval akár egy hónapra is elfelejtheti a takarítást

Nagyon kevesen szeretünk takarítani, és ebbe a porszívózás is beletartozik, ám a modern technológiáknak köszönhetően napjainkban már adott a lehetőség, hogy a munka egy részét gépekre bízzuk, amik egyetlen gombnyomásra, zokszó nélkül elvégzik a feladatot.

Az iRobot tulajdonosainak köszönhetően a robotporszívók közel 20 éve köztünk vannak, és rengeteget fejlődtek, még azóta is mióta az első Roombák feltűntek a nappalikban. Manapság alig akad olyan házi és házkörüli munka, amire az iRobot ne kínálna megoldást. Ilyen például a medence és eresztisztítás, felmosás, feltörlés, és fűnyírás is.

Természetesen, ebben a szektorban is találunk belépő-, közép- és felsőkategóriás modelleket, de ez tipikuson olyan piac, ahol érdemes a legjobbat megvásárolni, hogy ne érjen minket csalódás.

Sajnos ott még nem tart a technológia, hogy mindent egy robotporszívóra bízhassunk, egy nagytakarítást nem pótolnak, de a két tisztítókefének köszönhetően simán eltüntetik a behordott piszkot, a háziállatok szőrét, a macskaalomból kiszóródó kavicsdarabkákat, az elszórt morzsát, a porcicákat és a konyhai tevékenységek nyomait – mindent, amiért hétköznapok során is előkapjuk a porszívót.

Az alapmodelleket még érintéssel kell indítani (tehát nincs okostelefonos app), de már ezek a robotporszívók is megbirkóznak a kisebb küszöbökkel, a lapos szőnyegekkel, és érzékelik az olyan szintkülönbségeket, mint például egy lépcső, így nem kell aggódni, hogy a gépek rossz helyre navigálva kárt tesznek magukban. Mindent tudnak, amit egy porszívózásról tudni kell , tehát simán magukra hagyhatjuk őket a munkába vagy boltba menet, mert a távollétünkben szépen elvégzik a rájuk bízott feladatot.

Tisztaságra hazaérni

A középkategóriás típusoknál már alapvetőnek számítanak az olyan kényelmi funkciók is, mint a mobilos applikáció, a wi-fi kapcsolat, így akár távolról is felügyelni tudjuk az otthoni munkát: pl. munkahelyről, vagy akár útközben hazafelé, hogy a masina végezzen a takarítással, mire egy hosszú nap után belépünk az ajtón.

Ezeknél a modelleknél már erősebb az akkumulátor, nagyobb a szívóerő, hatékonyabb a szűrő. Ezek a modellek már két egymással szemben forgó gumikefével vannak ellátva, így azok tisztítása is könnyebb. Az applikációnak köszönhetően bármikor, bárhonnan elindítható a takarítás. Gyakori kérdés, hogy milyen hangos a robot, de erre a legjobb válasz az, hogy teljesen mindegy, hiszen úgysem halljuk. Otthon sem kell lennünk, amikor dolgozik.

Sok esetben már amiatt sem kell aggódni, hogy a gépet megakasztják a kábelek, vagy azokat maguk után húzva lerántanak valamit, mert az egymással szemben lévő tisztítókefék mozgását úgy tervezték, hogy azok ne tudják felgyűrni a padlón futó vezetékeket.

Tökéletesen takarítanak szőnyeget, 2 centiméterig átmennek a küszöbökön is, de használhatunk virtuális falat ahhoz, hogy elhatároljunk helyeket, ahova nem akarjuk, hogy a robot bemenjen. Hiába kerek a robot, az oldalkefének köszönhetően kitűnően kiszedi a koszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik