Belföld

Mi történt veled? Fenn vagy az Instán? (X)

Észrevétlenül válunk a szelfikészítés mestereivé

Facebook, Instagram, Snapchat és társai. Mi, magyarok évente több mint négymilliárd fotót készítünk, 90 százalékukat okostelefonnal és szűnni nem akaró vágyat érzünk arra, hogy ezeket megosszuk a közösségi médiában. Zsebre vágható készülékünk a lételemünkké vált, még a legintimebb helyzetekben is magunknál hordjuk. A szelfikészítés ma már az önkifejezés egyik legalapvetőbb módja, a technológiai fejlődés pedig már arra is képes, hogy maradéktalanul felvegye a versenyt az előlapi kamerás fényképezés növekvő igényeivel. A Huawei legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro kameraképességinek köszönhetően könnyedén a legkülönbözőbb felhasználói elvárásoknak is megfelel.

Ritkán telik el úgy nap, hogy ne lőnénk magunkról egy vagy több fotót, és nem csak saját szórakoztatásunkra teszünk így, hiszen a szelfikészítés manapság a mindennapi kommunikáció egyik legfontosabb kifejezőeszközévé vált. A túlnyomó többség az élet legfontosabb pillanatait, illetve saját vagy a családi eseményeit szereti dokumentálni, egyre többen vannak azonban, akik számára a fotózás a munka világához is kapcsolódik, így elengedhetetlen, hogy készülékük útközben, a legspontánabb pillanatokban is kiváló minőségű, utómunkát nem igénylő képeket tudjon készíteni.

A Huawei legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro a gyártó történetének legerősebb előlapi kamerájával rendelkezik, mellyel a szelfik szerelmesei észrevétlenül válhatnak profi fotósokká. A készülék 32 MP-es lencséje a Super Portrait Mode-ban a legapróbb részleteket is képes megörökíteni, így akár az arcszőrzet szálai vagy a szemek színének különféle árnyalatai is jól láthatóvá válnak. A Huawei MI HDR+ funkciónak köszönhetően az előlapi kamera több, gyors egymásutánban készített fényképet is kombinál a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, ezzel elkerülve a túlexponált vagy hátulról megvilágított szelfik készítését.  Az előlapi fotózást kevésbé kedvelők sem fognak csalódni a P30 Pro-ban, hiszen a készülék a gyártó legújabb hátlapi Leica Quad kamerarendszerét kapta, amely egy 8 MP-es telefotó-, egy 20 MP-es ultraszéles látószögű, valamint egy 40 MP-es SuperSpectrum szenzorral ellátott lencséből áll. A készülék ezenkívül ötszörös optikai, tízszeres hibrid és ötvenszeres digitális zoomképességgel bír, így a kevésbé rutinos fotósok is tűéles, részletgazdag fotókat és videókat készíthetnek fényviszonyoktól és beállítástól függetlenül. A P30 Pro RYYB szenzora és az optikai, illetve a mesterségesintelligencia-vezérelt képstabilizációs technológia biztosítja, hogy a telefon tulajdonosa a nap bármelyik szakában, bármilyen megvilágításban jó minőségű és megfelelően fényelt fotókat készíthessen. A Huawei új csúcskészüléke újraírta a mobilfotózás szabályait, ami a közösségimédia-tartalmak sokszínűségére is nagy hatást gyakorol majd.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik