Belföld

Reagált az ORFK a gyorshajtónál gyorsabb rendőr ügyére

Az ORFK szerint üldözéskor is kötelező a megkülönböztető jelzés.

Mint korábban megítuk, magát buktatta le egy mobiltraffipaxos rendőr. Gyorsabban ment a gyorshajtók üldözésére kiküldött, jelzés nélküli rendőrautóval, mint maga a gyorshajtó.

.

Saját magát buktatta le a mobiltraffipaxos rendőr: 97 km/óra 30-as táblánál
A civil rendőrautókba szerelt sebességmérő azt is rögzíti, hogy mennyivel mentek a rendőrök, amikor lemeszelték az autóst. A legutóbbi nagy fogásnál például 216-tal repesztettek.

A megbüntetett autós feljelentést tett a rendőr ellen. Mivel az eljárás jelenleg is folyamatban van, így az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerkesztőségünknek küldött levelében szűkszavúan reagált.

Ilyenkor ugyanis nincs hatáskörük nyilatkozni. Azt ugyanakkor fontosnak tartották jelezni, hogy a jelöletlen rendőrségi gépkocsikkal is be kell tartani minden közlekedési szabályt. Megerősítették azt is, ha a jogsértő járművezető megállításához,

forgalomból kiemeléséhez a nem rendőri jelleggel ellátott járműnek a megengedett legnagyobb sebességet át kell lépnie, abban az esetben megkülönböztető jelzés (amivel ezek a gépkocsik is rendelkeznek) használata kötelező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik