Belföld

Húsvét után kemény menet vár Orbánra

Kedden Kazahsztánba, majd Kínába utazik a kormányfő.

Orbán Viktor kedden hivatalos látogatásra utazik Kazahsztánba, majd április 25-28. között Pekingben tárgyal, részt vesz a második Egy övezet, egy út fórumon.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a kormányfő a kazah fővárosban, Nurszultanban tárgyal Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel és Askar Mamin miniszterelnökkel. Orbán Viktor a tervek szerint találkozik Nurszultan Nazarbajevvel, Kazahsztán első elnökével is.

30 év után lemondott a kazah elnök
Nurszultan Nazarbajev most jelentette be.

A kormányfő csütörtökön már Pekingben Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel tárgyal, majd kétoldalú egyezményeket írnak alá. A magyar kormányfőt Hszi Csin-ping kínai elnök is fogadja.

Pénteken kezdődik Pekingben a második Egy övezet, egy út fórum, amelyre 37 kormány-, államfőt és vezetőt várnak. A kínai külügyminiszter korábban azt mondta: ez lesz Kína idei legfontosabb rendezvénye.

Kiemelt kép: Orbán Viktor és Li Ko-csiang találkozója Dubrovnikban április 12-én, a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik