Belföld

Húsvét miatt nem tudnak hazahozni egy csalással vádolt magyar férfit Írországból

Legalábbis erre hivatkoznak a hatóságok, de az ír bírót ez nem hatja meg.

Hétfő éjfélig lenne idejük a magyar hatóságoknak, hogy hazahozzák Dublinból a 38 éves K. László Krisztiánt, akit itthon csalással gyanúsítanak, de nem valószínű, hogy sor kerül az őrizetbe vételre – írja a 444.

A magyar ügyészség vádja alapján a férfi egy társával együtt magyar civil szervezetektől csalt ki pénzt: díj befizetéséért cserébe ígérték, hogy elindulhatnak egy pályázaton, melyen komoly támogatást nyerhetnek el. Úgy tudni, több mint 560-an fizettek nekik.

K. dublini lakcímmel rendelkezik és a városban dolgozott, de a kiadatási döntés után felmondott. Az ír bíróság március 29-i döntésével 25 napot adott kiadatására, ez a határidő jár le hétfő éjjel. A magyar hatóságok korábban jelezték, hogy április 16-án három rendőr érkezik Budapestről, hogy őrizetbe vegyék a férfit, később viszont halasztást kértek a húsvéti hétvégére, illetve arra hivatkozva, hogy nem tudtak megfelelő járatot adni.

A halasztást a férfi védőügyvédje ellenezte, a bíró pedig igazat adott: szerinte kevés és nem meggyőző érvet adtak a magyar hatóságok arra, hogy miért nem volt elég 25 nap az őrizetbe vételre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik