Belföld

Hazament az M7-esen totálkárosra tört kisbusszal a román sofőr

Az Arad-Temesvár autópályán is lencsevégre kapták a totálkáros kisbuszt.

Kedden reggel az M7-es autópálya 68-as kilométerénél egy utánfutót vontató kisbusz a szalagkorlátnak ütközött és oldalára borult. A rendőrök cáfolták, hogy nem intézkedtek megfelelően és tétlenül nézték, ahogy a közlekedésre alkalmatlan járművel a sofőr távozik.

A balesetben hárman könnyebben megsérültek. A sofőr ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményezett.

A rendőrség közölte, a helyszíni szemle után az összetört járművet az üzembentartó kérésére autómentővel egy közeli pihenőhelyre szállították.

Az üzembentartót a rendőrség tájékoztatta, hogy a járművel nem vehet részt a közúti forgalomban. A jogszabályok alapján az ilyen baleseteknél a sérült járművet nem foglalhatja le a rendőrség.

A Fejér megyei rendőrök ezt követően illetékességi területükön nem találkoztak a sérült járművel és vezetőjével.

Ennek ellenére a Maszol.ro szerint a totálkáros kisbusszal a sofőr áthajtott fél Magyarországon, és eljutott Romániába. Az M7-esről az M0-ás érintésével az M5-ös autópályán kocsikázott több mint 260 kilométert, mielőtt Nagylaknál átlépte a magyar-román határt, majd az Arad-Temesvár autópályán is lencsevégre kapták a totálkáros kisbuszt.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik