Belföld

Blikk: Rablással vádolják a szikszói baltás gyilkosság gyanúsítottját

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a szikszói kettős gyilkost – írja a Blikk. A Szikszón polgárőrként dolgozó férfi valamilyen ürüggyel jutott be a településen élő egyik idős férfihez, akit egy eddig ismeretlen tárggyal többször fejbe vágott. Miután áldozata elvesztette az eszméletét, és mozdulatlanul feküdt a padlón, támadója átkutatta a házat, hogy elvigye az idős férfi értékeit, készpénzt, bankszámlakivonatokat. Az áldozat túlélte a támadást, de mivel hátulról támadt rá a rabló, nem tudott személyleírást adni.

A Blikk úgy tudja, hogy a rendőrség a gyanúsítottnál megtalálta a banki papírokat, illetve a saját rokonai is Sz. Sándor ellen vallottak,, azt mondták, hogy hamis az alibije. Ugyanakkor ügyvédje szerint semmiféle közvetlen bizonyíték nincs a férfi ellen.

Sz. Sándort 2018 őszén fogta el a rendőrség, amikor azzal gyanúsították meg, hogy hét évvel korábban brutális kegyetlenséggel megölt egy idős házaspárt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy magát miskolci rendőrnek kiadó férfi felhívta a nyugdíjas házaspárt a vezetékes telefonjukon, és közölte, hogy tudomásukra jutott, hogy idegen személyek bemásztak a kertjükbe. Tájékoztatása szerint a kollégák 10-15 percen belül a helyszínre mennek, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput.

Az idős házaspárnak azonban gyanússá vált a telefonhívás, ezért a 112-es segélyhívón bejelentették azt. Az ügyeletes tiszt kérte, hogy zárkózzanak be, és ne engedjenek be idegeneket, küld a helyszínre rendőröket. Miután a házaspár észlelte, hogy valóban ismeretlen személyek csengetnek a házba, ismételten hívták az ügyeletet, ekkor az egyenruhások is megérkeztek, de az idegeneknek már nyomuk nem volt.

A 83 éves férfit és 79 éves feleségét székhez kötözték és gyakorlatilag addig ütötték a fejüket, mellkasukat, míg meg nem haltak. Az egyik helybeli azt is tudni vélte, hogy mindkét áldozat nyakát is átvágták. A házaspár holttestét négy nappal később fedezte fel az egyik szomszéd.

Mivel a kettős gyilkosság esetében kiemelt tárgyi súlyú ügyről van szó, bűnösség megállapítása esetén 10 évtől 15 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik