Belföld

Tíz év fegyházra ítélték a felsőzsolcai csecsemőgyilkost

Tíz év fegyházra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a hatgyermekes asszonyt, aki megszülte, majd a latrinába dobta az újszülött gyermekét. Az asszony rezzenéstelen arccal hallgatta végig az ítéletet.

A 43 éves nőt alhasi fájdalmakkal szállították kórházba még 2017 májusában. Az orvos miután megvizsgálta, értesítette a rendőröket, hogy nem régiben szülhetett. A bejelentést követően a rendőrök kimentek a helyszínre, és az udvari vécé emésztőgödrében megtalálták a halott csecsemőt.

A büntetőeljárás során az orvos szakértő megállapította, hogy Bálint élve született, és elég fejlett volt ahhoz, hogy életben maradjon, a halál okának pedig az ellátatlanságot jelölte meg. Az asszonyt többször is kihallgatták, ezek során többször arra hivatkozott, hogy nem tudta magáról, hogy terhes. A gyakori hasi fájdalmait pedig gyomorbántalmaknak gondolta.

Később kiderült, hogy a terhességét a családja és környezete előtt is titkolta a nő. Amikor arról kérdezték az ismerősei és a hozzátartozói, hogy mitől változott meg a mozgása és a testalkata, azt válaszolta, hogy daganatos beteg.

Az ominózus napon a hatgyerekes asszony erős hasi görcsökre panaszkodott. Ezért a férje és lánya a kerti árnyékszékhez kísérte. A nő bement, majd az ajtót magára zárva a padlón megszülte a közel háromkilós babát. A szülést követően a köldökzsinórt elszakította, de a csecsemőt nem látta el, hanem holtan, vagy a haldoklás szakaszában bedobta az udvari vécé emésztőgödrébe.

Az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az anya ellen, aki az egész eljárás során tagadta, hogy ő ölte volna meg a gyerekét. A Miskolci Törvényszék szerdán hozott ítéletet az ügyben.

Az asszony a családtagjai kíséretében érkezett meg a bíróságra. Ahogy a korábbi tárgyalásokon úgy ezúttal sem volt túl beszédes kedvében. Még az utolsó szó jogán sem mondott semmit.

A bíróság végül 10 év fegyházra ítélte a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt. Emellett 6 évre eltiltották a közügyektől is. A hatgyermekes asszony rezzenéstelen arccal vette tudomásul az ítéletet. Nem sírt, és semmiféle érzelmet nem mutatott az ítélet meghozatalakor. A családtagjai ugyancsak szó nélkül vették tudomásul a bíróság ítéletét.

Az ítélet nem jogerős. Az asszony és védője ugyanis fellebbezett a határozathozatal után. Az ügyész 3 napot tartott fenn nyilatkozata megtételére. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik