Belföld

Tagadja bűnösségét a miskolci baltás gyilkosság vádlottja

Szerdán az előkészítő üléssel megkezdődött a Miskolci Törvényszéken annak a 25 éves férfinak a büntetőügye, aki a vád szerint baltával verte agyon a 20 évvel idősebb ismerősét Miskolcon.

Sz. Richárd az élettársával, édesanyjával, testvérével és annak élettársával hajléktalanként élt Miskolc Avas városrészén, az egyik társasház mögötti bozótos területen. Tavaly, az egyik nyári este italozni kezdtek és a 26 éves fiatalember testvérének kivételével valamennyien berúgtak.

Amikor elfogyott az alkohol, akkor a fiatalember élettársa kötekedni kezdett a sértettel. A 45 éves férfi elküldte aludni a nőt, de az továbbra is bort kért és kiabált. A férfi ekkor szólt a nő párjának, hogy jöjjön, és adjon neki. Ekkor a fiatalember kezébe vette a vasazás során talált baltát, és annak élével fejbe vágta az ismerősét.

A férfi azonnal összecsuklott, de a fiatalember nem hagyta abba a bántalmazást, és még 5-6 alkalommal fejbe vágta az erősen vérző férfit. A 45 éves férfi olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

A brutális gyilkossággal vádolt fiatalember tagadta a bűnösségét a szerdai előkészítő ülés alatt. Azt mondta, hogy nem ő követte el a gyilkosságot. Mivel nem ismerte be a bűnösségét és nem mondott le a tárgyalás jogáról sem, így a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik