Belföld

„Nem akartam megölni a férjem, csak dühös voltam és rá akartam ijeszteni”

Hét év börtönre ítélte a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla azt a 61 éves kiskunfélegyházi asszonyt, aki szíven szúrta az élettársát tavaly áprilisban. A nehéz anyagi körülmények között élő pár az utóbbi években egyre komolyabb konfliktusba keveredett egymással. Egyre több alkoholt fogyasztottak, tettlegességre azonban soha nem került sor korábban kettejük között.

Az ominózus napon a férfi kétszer is elment a boltba vodkáért, amelyből az asszony is 3-4 decit megivott. Egész nap veszekedtek, ennek pedig az volt az oka, hogy a rendszeresen italozó családfőnek újabb és újabb tartozásai derültek ki. A férfinak egy idő után elege lett a vitából, ezért bement az asszony fiának szobájába és lefeküdt az ágyra.

V. Istvánné rászólt, hogy hagyja el a házat. Hogy nyomatékot is adjon a szavainak, kezében egy 18 centis pengéjű kést szorongatott. A férfi azonban gúnyosan kinevette, mondván, nem fél tőle. A nő ekkor odalépett hozzá és szíven szúrta.

A nő azt mondta, hogy a gúnyos reakció elszakított benne valamit. V. Istvánné részletes beismerő vallomást tett a Kecskeméti Törvényszéken megtartott elsőfokú tárgyalás során. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a megbánását, és hogy súlyos betegségben szenved, végül hét év börtönre ítélte. Az ügyész tudomásul vette a döntést, V Istvánné és védője azonban enyhítésért fellebbezett.

Szerdán a Szegedi Ítélőtáblán jogerősen is pont került a családi tragédia végére. V. Istvánné elmondta, hogy húsz évig volt együtt a férjével és sokáig nagyon jó volt a kapcsolatuk. Azt mondta, hogy még a szúrás után sem gondolta, hogy ekkora a baj és azt várta, hogy a férje majd előbb-utóbb kijön a szobából. Az utolsó szó jogán elmondta:

Nem akartam megölni a férjem, csak dühös voltam és rá akartam ijeszteni. Nagyon sajnálom, hogy belehalt

A táblabíróság egyetértett az elsőfokú bíróság indoklásával, és semmiféle okot nem látott az asszony büntetésének enyhítésére. Ezért helybenhagyta az elsőfokú határozatot és jogerősen hét év börtönre ítélte az asszonyt.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik