Belföld

Megúszta a börtönt a kollégáját rakodógéppel halálra gázoló munkás

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság már az előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy Mikóházán található mezőgazdasági telephelyen figyelmetlenségből halálra gázolta egy nyugdíjas kollégáját a rakodógéppel.

A férfi egy teleszkópos rakodógéppel dolgozott 2017 nyarán a körbekerített telephelyen. Hogy megkönnyítse a gép mozgását, annak elején található gémrészét az előírt 300 mm helyett 100-110 cm-ig emelte és előre tolta. Emiatt nem vette észre a vele azonos irányban gyalogosan közlekedő 74 éves férfit.

Amikor megpróbálta benavigálni a tároló mellé a rakodógépet, annak előretolt villája elsodorta a férfit, aki a lökéstől a tároló előtti betonrészre zuhant. Zuhanás közben a tehergép még mozgásban volt, ezért a bal oldali kereke a fekvő helyzetben lévő férfi fejét és testét is súrolta. A férfi a helyszínen meghalt.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet a bíróság elfogadott. A bíróság 1 évi próbaidőre felfüggesztett – 1 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Emellett 2 évre eltiltotta a lassú járművek vezetésétől is.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik