Belföld

Jó állapotban vannak a BAH-csomópontnál talált bombák

A honvédségi tűzszerészek megállapítása szerint a fővárosi BAH-csomópontnál talált robbanótestek közül mindkét bomba nagyon jó állapotban van, a gyújtószerkezetek érintetlenek.

A robbanótestetek kívülről rozsdásak, de a gyújtószerkezetük érintetlen.A kiszerelt gyújtószerkezet állapotától függően döntik el a tűzszerészek, hogy elszállítják, vagy helyben hatástalanítják. A kiszerelés, illetve a hatástalanítás idején mindössze egy tűzszerész, Debrődi Péter százados tartózkodik majd a bombánál.

A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezetet találtak, ezeket szerdán a honvédség tűzszerészei hatástalanítják.

A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják a BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Várhatóan késő délután lehet visszatérni a területre.

Fotókon a BAH-csomópont környékének evakuálása
Világháborús bombát hatástalanítanak. 520 ingatlant kellett elhagyniuk az embereknek, a MOM Park is zárva tart.

A művelet miatt várhatóan 11 óráig a 17-es és a 61-es villamos a Csörsz utca és a BAH csomópont megállóhelyen megállás nélkül halad át. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik