Belföld

Elkezdődött az M3-as metró déli szakaszának felújítása

Hétfőn elkezdődött az M3-as metró déli szakaszának felújítása, ezért a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedőknek kell hozzászokni ahhoz, hogy egy ideig metrópótló buszokat kell használniuk. Ezek között vannak E, azaz expressz jelzésűek, illetve „simák”. Ezen kívül a felújítás alatt Kőbánya-Kispest vasútállomás és a belváros között a vonatok BKV-bérlettel ingyen használhatók.

A 24.hu egyik munkatársa azt jelentette 10 órakor a Nagyvárad térről, hogy helyreállt a forgalom, sűrűn járnak a buszok, de a Nagyvárad térre érkező járművek mind tele vannak.

Fotó: 24.hu

Az Index becslése szerint az autósoknak 25-30 perccel, a tömegközlekedőknek 15-20 perccel nőtt meg az utazási idejük. A helyszíni tudósításban arról írtak, hogy a Nagyvárad téren nemcsak rendesen ki vannak matricázva a tudnivalók, de segítő személyzet is irányítja az utasokat, arra azonban vigyázni kell, hogy milyen pótlóbuszra száll valaki, mert az E-jelzésűekkel nem lehet eljutni a Népligethez.

Fotó: 24.hu

A Hvg.hu tudósítása alapján is az autósoknak kell leginkább bosszankodnia, az Üllői úton bedugult a forgalom. A Nagyvárad térnél, a pótlóbuszok sorában nagy a torlódás, annak is köszönhetően, hogy a Volán-buszok is itt járnak.

A felújítás idején aktuális tudnivalókról a BKK honlapján is lehet tájékozódni.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik