Belföld

Kiengedhetik a börtönből a villanyszerelők megölésével gyanúsított férfit

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája megszüntette a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított É. Imre letartóztatását és négy hónapra elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Mint ismert, a győri férfit a nyomozóhatóság azzal gyanúsítja, hogy előre kitervelten és nyereségvágyból megölte Orlik Vilmost és Mácsik Zoltánt. Kiderült, hogy É. Imre börtöncelláját tavaly nyár óta egészen idén január közepéig bemikrofonozták. Magyarán lehallgattak minden beszélgetést, amit É. Imre folytatott.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró a mostani határozatának indokolásában kijelentette, hogy a megalapozott gyanú továbbra is fennáll, ahogy a szökés elrejtőzés veszélye is, tehát a bűnügyi felügyelet elrendelése indokolt. Ugyanakkor a bíróság indokolása szerint a letartóztatás elrendelése óta eltelt egy évre figyelemmel az eljárás nehezítésének veszélye már nem vehető figyelembe.

É. Imrének nyomkövetőt kell viselnie, és a bűnügyi felügyelet alatt nem hagyhatja el az ingatlanát.

A döntés nem végleges, mert az ügyész fellebbezést jelentett be.  É Imrének három napig még mindenképpen vissza kell mennie a börtönbe. Ez idő alatt várhatóan eldől a másodfok sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik