Belföld

Karácsony Gergely: „Bármit kinézek a Fideszből”

Szerinte Tarlós István szorong, ezért menekül a valódi vita elől.

A Népszavának Karácsony Gergely azt mondta, Tarlós István egyetemi tananyag lehetne, mert „klasszikus kognitív disszonancia”, ahogy szorong. Azért nem áll ki vitára vele, mert ha megtenné kiderülne, hogyan szakította ketté a várost:

minden érdemi beruházás a NER-kegyeltek gazdagodását szolgálta, miközben fájóan kevés jutott a budapestiek életminőségének javítására. Stadionok, paloták épülnek, fideszes oligarchák beruházásai pusztítják a fákat és a közösségi tereket, a 3-as metró felújítása az orosz érdekek kiszolgálása miatt kontármunka lett, ezrek idő előtti haláláért felelős a légszennyezés, miközben aránytalanul drága a tömegközlekedés. Ez egy rosszul vezetett város.

A zuglói polgármester a főpolgármester vádjai kapcsán felidézi, Tarlós egyszer azzal büszkélkedett neki, hogy gyerekkori ismerőse volt Esterházy Péter – ezért az író szavaival felel:

egy bizonyos színt fölött nem süllyednék bizonyos szint alá.

Szerinte a Fidesz főpolgármester-jelöltje a parkolási rendszerről is összevissza beszél, védi a fideszes mutyikat, miközben

Zuglóban egyáltalán nem lenne szükség fizetős parkolásra, ha a főváros a tizedét megépítette volna azoknak a P+R parkolóknak, amelyek minden egyes fejlesztési tervben szerepelnek.

Röhejnek tartja, hogy Tarlós kilenc év után csak most akar egységes fővárosi parkolási rendet.

Eddig miért nem? Mert Orbán Viktor a Fidesz gazdasági érdekei miatt nem engedélyezte neki. Karácsony abban bízik, hogy ősszel  többen lesznek a változást akarók, Budapest kiszabadulhat a NER fogságából.

A kérdésre, tényleg valós veszélynek tartja-e, hogy a Fidesz hosszú távon megszüntetné Budapest önkormányzatiságát, azt válaszolja, biztos benne, hogy a választás tétje az önkormányzatiság túlélése.

Bármit kinézek a Fideszből.

A fővárosban még nagyobb a tét, mert pénzügyileg már most is rövid pórázon van, bár a költségvetésben megpróbálták eltitkolni a valós helyzetet, de jövőre 171 milliárdos adóssága lesz, Budapest

ma gyámság alatt van, és a gyámügyi előadót Tarlós Istvánnak hívják.

Karácsony szerint a Tarlóssal nem a főváros, hanem a kormány jár jól, mert ha tervei szerint átadja a nagy közbeszerzéseket a kormánynak, akkor

kiírja Budapest homlokára, hogy lopni Orbán Viktornak szabad. De neki bármennyit.

Javor-Benedek(210x140)(6).jpg (Jávor Benedek)
Karácsonyék hivatalosan is szavaztak az MSZP-s szövetségről
Nagy Blanka is majdnem felkerült az MSZP és a Párbeszéd közös EP-listájára.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik