Belföld

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a Sanofi gyógyszergyár dolgozói kedden

Bár közel négy órán keresztül folytatott konstruktívnak mondható tárgyalást a Chinoin-Sanofi vezetőivel Székely Tamás a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke, az első napon nem sikerült egyezségre jutni a szakszervezet bérkövetelését illetően – írja a a VDSZ közleményben.

Sztrájkbizottság alakult a Sanofi gyógyszergyárban
A francia cég leányvállalata 2000 főt foglalkoztat.

A VDSZ minden munkavállalónak egységesen 30.000.-os béremelést szeretne elérni, ennek megadására a munkáltatói oldal ma még nem volt hajlandó. Ezért a szakszervezet fokozza a nyomásgyakorlást, és holnap a korábban bejelentetteknek megfelelően 13 és 15 óra között kétórás figyelmeztető sztrájkot tart a cég három telephelyén, Budapesten, a Csanyik-völgyben és Veresegyházán. A negyedik telephelyen Nagytétényben szolidaritási sztrájkot tartanak a dolgozók a figyelmeztető sztrájk ideje alatt. Holnap a sztrájk ideje alatt 14 órakor újabb tárgyalási forduló kezdődik

Frissítés:

A Sanofi közleményében azt írja:

A VDSZ konkrét követelésként megfogalmazott 30 000 Ft személyenkénti béremelés igényét a Munkáltató meghallgatta, komolyan vette, a felek érdemi tárgyalást folytattak és megfogalmazták szándékukat a közös megállapodásra. A vállalat kihangsúlyozta, hogy fontos számára a munkavállalók elégedettsége és megtartása. Ennek érdekében már február elején lépéseket tett a vállalatcsoport felső vezetése felé a 2019. évi bérek további emelése érdekében. A vállalat vezetése ezekre a lépésekre ráerősített, és arra törekszik, hogy mielőbb megállapodás szülessen.

A tárgyalások nyomatékosítása céljából a VDSZ 2019. április 9-én 13:00 és 15:00 óra között három telephelyen (Újpesten, Veresegyházon és Csanyikvölgyben) kétórás figyelmeztető sztrájkot tart. A vállalat a figyelmeztető sztrájkot tudomásul vette, a sztrájktörvényt minden tekintetben tiszteletben tartja.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik