Belföld

Beismerő vallomást tett a párja szeretőjét baltával megrendszabályozó férfi

A bíróság összetételében bekövetkezett változás miatt a tárgyalás korábbi anyagának ismertetésével folytatódott az Egri Törvényszéken annak a férfinak a pere, akik féltékenységből félholtra vert az apjával egy férfit Apcon.

A 31 éves fiatalember hosszabb ideig börtönben ült egy korábbi bűncselekménye miatt. Mindeközben az élettársa összejött az egyik barátjával. Kapcsolatuk azonban már a férfi szabadulása előtt véget is ért.

A fiatalember szabadulását követően megtudta, hogy megcsalta az asszony, amíg börtönben ült. 2016. június végén a 31 éves férfi az élettársával álldogált rokonai háza előtt, amikor autójával felbukkant a korábbi titkos szerető. Kétszer is elhajtott mellettük, majd a leengedett ablakon át azt kiabálta a nőnek, hogy „szeretlek”.

A megcsalt férfi nem sokkal később Hatvanba indult kocsival, de az egyik utcában szembetalálkozott a párja volt szeretőjével. A két jármű előbb egymással szemben megállt, majd a börtönből szabadult férfi szándékosan nekivezette a kocsiját a szerető autójának. A begőzölt férfi folyamatos gázadással tolta maga előtt a szerető járművét, aki kétségbeesetten fékezett.

Végül az egyik kereszteződésnél sikerült kifordulnia,  ettől a férfi kocsijával az árokba esett. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, a járművében azonban 185 ezer forintos kár keletkezett. Ekkor a nő volt szeretője egy papucsban futva próbált elmenekülni, de elcsúszott, és ő is becsúszott az árokba.

Ekkor érkezett meg a 31 éves férfi apja, aki fiával együtt üldözőbe vette a férfit, majd amikor utolérték, egy kisbaltával ütni-verni kezdték. A két elkövető a balta élét és tompa részét is használta, miközben kölcsönösen a volt szerető megölésére buzdították egymást.

A bántalmazott férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, nyílt koponyatörést, valamint számos egyéb sebet szenvedett. Több hónap volt, mire teljesen felépült.

A főügyészség társtettesként elkövetett emberölés kísérletével, közúti veszélyeztetés bűntettével és rongálás vétsége miatt emelt vádat a fiatalabb elkövetővel szemben. Édesapjának társtettesként elkövetett emberölés kísérlete miatt kell felelnie.

A bíróság az elkövetők és a tanúk meghallgatásával folytatta az ügyet. A 31 éves fiatalember beismerő vallomást tett, és elismerte a terhére rótt bűncselekményeket. Édesapja viszont tagadta a bűnösségét. A bíróság nem tudott ítéletet hozni az ügyben. A bíró további tanúk kihallgatása és szakértő meghallgatása érdekében elnapolta a tárgyalást. Az apci szerelmi háromszögben várhatóan júniusban lesz a következő tárgyalás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik