Belföld

Szexuális tartalmú felszólításokat tett a rendőröknek egy mezőcsáti férfi

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt vádat emelt egy 23 éves mezőcsáti férfi ellen. A vádirati tényállás szerint, a férfit tavaly október 2-án gyanúsítotti kihallgatás céljából a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsére előállították. Miután a kihallgatás megtörtént, az ügyben eljáró nyomozó utasította a rendőrőrs két járőrét, hogy segítsenek átszállítani a férfit a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, mert a bűnügyi nyilvántartásba vételét ott tudják elvégezni.

Miközben a férfit a nyomozó és a két járőr a rendőrőrs épülete előtt álló szolgálati gépkocsihoz kísérte, a férfi a rendőri intézkedést sérelmezve szitkozódni kezdett. Leszereltetéssel fenyegette és durva, lealacsonyító, az emberi méltóságot sértő jelzőkkel illette a három rendőrt, valamint többször szexuális tartalmú trágár felszólításokat és utalásokat intézett irányukba.

Mivel a férfi cselekményét rendvédelmi szerv tagjainak sérelmére, hivatalos eljárásuk alatt követte el, így az eljárás tárgyát képező bűncselekmény közvádra üldözendő, a becsületsértés vétsége miatti büntetőeljárás megindításához még a sértettek magánindítványára sem volt szükség, a vádat helyettük az ügyészség képviseli.

Az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik