Belföld

Lopott árammal működtette marihuána ültetvényét a villanyszerelő

Marihuanaultetveny(960x640).jpg (Array)
Marihuanaultetveny(960x640).jpg (Array)

A Monori Járási Ügyészség jelentős mennyiségre, termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása miatt emelt vádat azzal a villanyszerelővel szemben, aki a Pest megyei Úri településen lévő házában lopott árammal működtette a marihuána ültetvényét.

A villanyszerelő 2018 elején határozta el, hogy marihuána termesztésbe kezd. A férfi a palántákat és a termesztéshez szükséges szűrőket, lámpákat, vegyszereket, tápokat vett Ausztriában. Kiadásainak csökkentése érdekében a házban az elektromos áram fővezetékét megbontotta, majd az áramot szabálytalanul vételezte.

Amikor a rendőrök házkutatást tartottak a férfi házában, mintegy 375 tőből álló vadkender ültetvényt és több mint 7 kg szárított növényi származékot találtak. A férfi az áram szabálytalan vételezésével 660 ezer forintos kárt okozott a szolgáltatónak. A kutatás során két engedély nélkül tartott puska és 60 töltény is előkerült.

A Monori Járási Ügyészség jelentős mennyiségre, termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette, lopás bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik