Belföld

Pócs János lemondását követelik ellenzéki képviselőnők

A határokat meg kell húzni. Pócs antiszemita és rasszista – írja Szél Bernadett Facebook-bejegyzésében. A független országgyűlési képviselő szerint

a döglött disznóra pörkölt „soros” felirat majd egy roma alkalmazott kazánba zárása, a meggyújtásával való fenyegetőzés egyáltalán nem „vicces”.

Ahogy korábban megírtuk, nemrég nyilvánosságra került egy videó, amiben Pócs János„tréfából” egy kazánba zárja egy roma alkalmazottját, a bezárt férfi szerint azért, mert megivott fél deci alkoholt. „Azt mondtad, minden cigányt itt égetsz el. Ezen próbálod ki” – kiáltotta az azóta elhunyt férfi, aki Pócs szerint maga szerette volna, hogy elkészüljön a felvétel, melynek végén a képviselő meggyújt egy papírt és rácsukja a kazán ajtaját az ordibáló alkalmazottjára.

Ennek kapcsán Szél a posztban azt írta,

az, ahogyan egy országgyűlési képviselő él és viselkedik, példát mutat sokaknak. Ez az ember ne mutasson példát senkinek. Adja vissza a mandátumát — és ha Orbán ezt megtűri, egy rasszista és antiszemita embert bújtat.

Ellenzéki képviselőnők így ma egy petíciót juttattak el Kövér Lászlónak, amiben Pócs lemondását követelik.

A DK által közzétett videón egyébként látható, amint a képviselőnők elkapták Pócsot a Parlamentben, aki végül lerázta a kérdéseket nekiszegező képviselőnőket.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik