Belföld

Nehéz az iskolaválasztás? Itt a segítség.

Alig tíz nap múlva lezárul az iskolaérett gyerekek beíratása: a szülők legkésőbb április 12-én jelezhetik szándékukat a kiválasztott általános iskoláknál. Bizonyára sokan vannak még, akik hiába jártak nyílt napokon – vagy éppen nem jutottak el –, hallgatták meg barátok és ismerősök beszámolóit, olvastak el mindent a témában a lehetséges iskolákról, még mindig nem tudtak dönteni.

Elsősorban őket próbálja meg segíteni egy  tematikus oktatási melléklettel testvérlapunk, az NLCafé. A portál a száraz statisztikai adatokat mellőzve, különféle oktatási-nevelési módszereket és döntési szempontokat a középpontba állítva, szülői történeteken keresztül, tanáregyéniségeket bemutatva, valamint oktatáskutató szakembereket is megszólaltatva készítette 10 önálló cikket és videóriportot felölelő összeállítását.

A szerkesztőség cikk- és videósorozata nem éppen hagyományos szempontokat vesz figyelembe, és járja körbe ezt a komplex témát. Bemutatják példáu a Montessori, a Waldorf és a Rogers oktatási rendszert és oktatáskutató szekemberek is beszélnek a szülők előtt áló dilemmákról.

Többek közt alternatív intézményeket és oktatási-nevelési módszereket, valamint a speciális nevelési igényű (pl.: ADHD, diszlexia) gyerekek számára legalkalmasabb iskolákat, tanáregyéniségeket mutatunk be, de megszólaltatunk oktatáskutató szakembereket, valamint szülői véleményeket is megosztunk olvasóinkkal

– fogalmazott Pácsonyi Daniella, a portál főszerkesztője.

 

Az online melléklettel a szülők egyfajta „beszélgetőtársat” és segítséget kapnak a lehető legjobb választáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik