Belföld

Hét év alatt 800 ezer forint EU-támogatás jut minden magyarra

A pénzből több mint 61 ezer hazai vállalkozás részesül.

Állampolgáronként átlagosan 2532 eurót (814 ezer forint) tesz ki az az összeg, amit a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési időszakban beruház Magyarországon az EU az európai strukturális és beruházási alapokból – mondta el a hvg.hu-nak Corina Crețu regionális politikáért felelős uniós biztos.

A biztost annak apropóján kérdezték, hogy az Európai Bizottság kedden négymilliárd eurós beruházási csomagot fogadott el, amelyből 34 milliárd forint jut az M0-s körgyűrű déli részének fejlesztésére. Mint Crețu közölte, a körgyűrű több mint 11,5 km-es útszakaszát és két hídját újítják fel, korszerűsítik a közműveket és új kerékpárutakat építenek, mindezzel az érintett területen naponta közlekedő 90 ezer jármű menetidejét rövidítik le, a forgalom városközponttól való elterelésével pedig a városban lakók életminősége is javul.

A 2014-2020 közötti költségvetési időszakban 25 milliárd eurót fordít az EU magyarországi beruházásokra az európai strukturális és beruházási alapokból. Várhatóan mintegy 61 680 magyar vállalkozás jut támogatáshoz, emellett a beruházásoknak köszönhetően egymillió magyar háztartás rendelkezik majd szélessávú internet-kapcsolattal, és több mint egymillió ember részesül megfelelőbb védelemben az árvizekkel szemben. (Fotó: Europress – JOHN THYS / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik