Belföld

Az áldozatok exhumálását kérte a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje

Hamarosan lezárulhat a nyomozás a várpalotai kettős gyilkosság ügyében. A barátnője és kétéves kisfia kivégzésével gyanúsított 40 éves berhidai férfi ügyvédje, Polgár Péter megkeresésünkre elmondta, már csak a genetikai vizsgálatok vannak hátra, június eleje körül vádat emelhetnek ügyfelével szemben, aki az első két alkalommal beismerő vallomást tett, azóta viszont tagadja a gyilkosság elkövetését.

B. Zsolt ügyvédje lapunknak elmondta, a történtek tisztázása érdekében indítványozta, hogy exhumálják a holttesteket, de a hatóságok ezt elutasították.

Amikor ügyfelem elment a házhoz, hogy visszavigyen egy megjavított laptopot, a nő a védencem ölébe feküdt, és azt kérte, hogy masszírozza meg a halántékát, mert fáj a feje. B. Zsolt állítólag utána kezdte el fojtogatni. A halottszemlén nem végeztek olyan jellegű vizsgálatot, hogy hol milyen ujjlenyomatok, erőbehatások vannak az áldozaton. Nem mindegy hogy masszírozástól, fojtogatástól vagy csak a pulzus kereséséből származnak a nyomok, ezért indítványoztam, hogy exhumálják a holttestet. Azóta elkészültek a pszichológusi és elmeorvosi szakértői vizsgálatok. A pszichológusszakértő szerint úgy is történhetett az eset, ahogy az ügyfelem állította. Azaz ott volt a helyszínen, elment, majd visszament és akkor szembesült a történtekkel.

Az ügyvéd közölte, hogy B. Zsolt semmilyen kóros elmeállapotban nem szenvedett a gyilkosság idején, azaz teljesen beszámítható, jelenlegi állapotáról viszont azt mondta, kezd összeomlani lelkileg és fizikailag is.

A gyilkossággal gyanúsított berhidai férfit egy közúti ellenőrzés során kapcsolták le. Amikor a járőrök megállították, azt mondta, tudja, miért keresik, és ő volt a tettes. B. Zsolt akkor azt állította, hogy az anyát és a kisfiát is megfojtotta, a fiút pedig mellkason szúrta, mielőtt végzett vele. Arra azonban nem tudott magyarázatot adni, hogy miért követte el a gyilkosságokat. Később visszavonta a rendőrségen tett beismerő vallomásait. Ekkor már azt állította, csupán megtalálta a holttesteket, és azért nem értesített senkit, mert a látottak hatására zavart állapotba került.

B. Zsoltot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel is megvádolhatja az ügyészség, ebben az esetben akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik