Bejön a CSOK a harmincasoknak

Az IDEA Intézet Orbán Viktor családvédelmi akciótervének bejelentése után végzett kutatást az intézkedések megítéléséről.

Az IDEA Intézet 2019. február 28. és március 4. között végzett felmérése  a 7 pontos családvédelmi intézkedési csomag bejelentése után készült.

Az eredmények szerint a 30-39 éves korosztálynak 39 százaléka, a 40-49 éves korosztálynak 29 százaléka vett fel CSOK-ot, vagy van olyan közvetlen ismeretségi körében, aki megtette ezt.

A felsőfokú végzettségűek 34 százaléka, a középfokú végzettségűek 26 százaléka, az alapfokú végzettségűek 22 százaléka válaszolt hasonlóan a kérdésre.

A 30-39 éves korosztály 30 százaléka, a 18-29 éves korosztály 29 százaléka tervezi, hogy a jövőben igénybe veszi az idén bejelentett családvédelmi intézkedések valamelyikét, vagy tud ilyen szándékról ismeretségi körében. A felsőfokú végzettségűek 27 százaléka, a középfokú végzettségűek 22 százaléka, az alapfokú végzettségűek 21 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, tervezi-e igénybe venni a családvédelmi intézkedéseket.

A bejelentett családvédelmi intézkedések közül a bővülő CSOK és a bölcsődei ellátás kiterjesztése élvezi a legnagyobb támogatást mindegyik végzettségi csoportban, mind a 30-39 éves, mind a 40-49 éves korosztály körében. Egy 1-től 4-ig terjedő skálán kellett értékelni az egyes intézkedéseket: az egyes pontszám az egyáltalán nem értek egyet jelentette, a négyes pontszám a teljes mértékben egyetérteknek felelt meg. A bővülő CSOK 2,8 pontot kapott az alapfokú végzettségűektől, míg 2,7 pontot kapott a felsőfokú végzettségűek és az alapfokú végzettségűek körében is. A 30-39 éves korosztály válaszadóitól 2,7 pontot, a 40-49 éves korosztály válaszadóitól 3 pontot kapott az intézkedés. A bölcsődei ellátás kiterjesztése 3,2 pontot ért el a felsőfokú végzettségűeknél, míg 2,9 pontot mind a középfokú, mind az alapfokú végzettségű válaszadóknál. A 30-39 éves korosztálynál 3,2 pontra, a 40-49 éves korosztálynál 3,1 pontra értékelték a vizsgált családtámogatási intézkedést.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

347798 01: (NO ITALY, MAGAZINES PLEASE CALL) John F. Kennedy, Jr. and his wife Carolyn Bessette Kennedy attend the "Brite Nite Whitney" Fundraising Gala March 9, 1999 at the Whitney Museum of American Art in New York City. July 16, 2000 marks the one-year anniversary of the plane crash off the coast of Martha's Vineyard in Massachusetts that killed Kennedy, his wife, and her sister Lauren Bessette. (Photo by Arnaldo Magnani/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.