Belföld

A Mi Hazánk ifjúsági aktivistái megzavartak egy LMBTQ-filmvetítést Szegeden

Szegeden, a Zöld Terasz nevű helyen tartottak egy roma LMBTQ emberről szóló film vetítésével egybekötött beszélgetést, amit megzavart és félbeszakított a Mi Hazánk Ifjai.

Az esetről a Mi Hazánk Mozgalom Facebook-oldalára is kikerült egy videó, amin az látható, ahogy a pár megjelent érdeklődő nézi a filmet, majd felszólal valaki, hogy

Mi Hazánk Ifjai, karhajlítás nevében utánam!

Ekkor az ifjúsági szervezet egyik tagja a projektort kihúzta és egy molinót akartak kiteríteni, de ezt az egyik meghívott emberi jogi aktivista megakadályozta, széttépte a papírt.

A Szeged.hu arról ír, hogy az aktivisták, úgy 4-5 fő a vetítés közben jelent meg a teremben. Bár a molinó kiterítése nem sikerült, az egyik tag azt mondta:

A Mi Hazánk Ifjai felszólítja a rendezvény szervezőit, hogy fejezzék be a homoszexualitás propagálását és reklámozását, hiszen a normalitásnak egyetlen egy létező, reklámozható formája az apa, az anya, a gyermeke.

Majd azzal folytatta, hogy ez egy pártrendezvény, és valóban ott van a falnál egy PM-es molinó, noha ez nem jelenik meg az esemény Facebook-oldalán.

A Jobbikból kiváltak utódpártja, a Mi Hazánk közben a videót azzal tette ki, hogy

Bezárták a Mi Hazánk Ifjait a roma LMBTQ-sok. A szervezők foglyul ejtették tagjainkat, amikor az egyik el akarta venni a felvételt készítőtől a telefonját.

Ezzel szemben a Szeged.hu-nak Tóth Sándor, a 30-ai esemény egyik szervezője azt mondta, „szóban többször is gyalázták a résztvevőket, és azt ismételték, amit országgyűlési képviselőjük, Dúró Dóra is mondott a televízióban, hogy az iskolákból tiltsák ki a meleg propagandát.

Ekkor az egyik aktivista telefonon rendőri segítséget kért, ekkor távoztak a Mi Hazánk Ifjainak tagjai.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik