Belföld

Tarlós: Karácsony férfiatlan

Kiakadt a macsóméter a Magyar Nemzet mai Tarlós István interjújában.
Kapcsolódó cikkek

A karakteresen férfias kiszólásairól (is) ismert főpolgármester interjúja nyitásaként kiosztja Karácsony Gergelyt (akiből, ha az előválasztáson Puzsér Róbert fölé kerekedik, Tarlós kihívója lesz ősszel).

A trambulin az, hogy Karácsony kritizálta az MSZP-t a zuglói parkolási ügyek kapcsán.

Tarlós szerint:

  • „Karácsony Gergely a maga szempontjából súlyos taktikai hibát követett el már a téma felvetésével is.”
  • „Ahogy Karácsony úr kezeli a fizetőparkolás ügyét, és ami e mögött van Zuglóban, az felveti a kérdést, hogy nemhogy főpolgármesternek, de még kerületi polgármesternek sem alkalmas.”
  • „Letagad napnál világosabb dolgokat, bemártja az őt jelölő Párbeszédnél sokkal nagyobb pártot.”
  • „Amit tesz, az roppant férfiatlan dolog, ahogy az örökös nyafogása, panaszkodása is, hogy őt mindig bántják.”

Tarlós felhozza, hogy „Zuglóban két év alatt kiugróan magas, 793 millió forintos hiányt hoztak össze a fizetőparkolással, ráadásul itt van kezemben a 2019-es zuglói költségvetés, amelybe Karácsony Gergely előterjesztése alapján újabb 301 millió forintos veszteséget terveztek be”.

Vita? Ja, az nem

Karácsony a minap nyílt vitára hívta ki Tarlóst, aki az interjúban is megerősítette, hogy nem kíván eleget tenni a felkérésnek. Az interjúban ennek kapcsán így nyilatkozott:

Arról kellene vitáznom, hogy mondta-e Karácsony vagy nem, amit tízezrek láttak, hallottak tőle a televízióban? Esetleg azokról a számokról, amelyek a zuglói költségvetésekből valók? Ez komikus. Ahogy ez az egész teljes ellenzéki összefogásügy is, ami véleményem szerint valójában a megmaradt pártelitek egzisztenciális ügyének számít. Fogalmam sincs, miért biztosak benne, hogy a szavazók ezt az életszerűség mellőzésével egységesen és vakon követik majd.

(A „ki a fasza gyerek?” csörtéhez hozzá tartozik, hogy Karácsony, miután pénteken vette, hogy Tarló nem kíván vitatkozni vele, nyílt levélben legyávázta a főpolgármestert.)

Tarlós mai interjúban előkerült a Gyurcsány-kártya is:

Szeretném hangsúlyozni, hogy Gyurcsány Ferenc maga beszélt arról, hogy Karácsony Gergely az ő pártfogoltja, a kampány új háttérembere pedig Gyurcsány egykori államtitkára, Gál J. Zoltán lett.

A ferihegyi reptér elviselhetetlen zaja kapcsán Tarlós a következőt mondta:

Szerdán a főváros részéről aláírtam a Technológiai és ­Innovációs Minisztériummal kötött megállapodást, ami biztosítja, hogy az éjszakai repülések éjfél és reggel hat között megszűnjenek, illetve hogy a zajmérést a közlekedési szakhatóság veszi át a Budapest Airporttól. Őszig biztosan érvénybe tud lépni az éjszakai mélyalvási időszakra vonatkozó repülési tilalom.

A BKK kudarcos elektronikus jegyrendszeréről pedig azt tudhatjuk meg az interjúból, hogy:

Az állam központi projektje még az elején tart. A lakossági jegyvásárlási rendszer a tervek szerint januártól kezd el működni.

És ami az igazán friss hír: Tarlós is megerősítette, hogy ma, vagyis szombaton délután 13 órakor megindul a forgalom a kék metró felújított északi szakaszán.

A közlekedési változásokról itt olvashatnak.

Átalakul Budapest közlekedése
A felújított északi szakaszt átadják, és indul a déli szakasz felújítása. Mutatjuk, hogyan módosul a városrészek közlekedése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik