Belföld

Újabb napos hétvége, utána újabb hidegfront

A melegedés vasárnap éri el a csúcspontját.

Pénteken a napos időben gomolyfelhők képződnek, emellett északkelet felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, egyre inkább csak szűrt napsütés valószínű. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, csak időnként keleten élénkülhet meg. Napközben 13 és 18, késő este 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatással nem kell számolni, de napról napra egyre melegebb levegő áramlik fölénk, ami megviselheti az erre érzékenyeket. A következő napokban közepes koncentrációban már jelen lehet a nyír pollenje a levegőben, a hétvégére pedig még intenzívebb pollenszórásra lehet számítani – írja a Kiderül.hu.

Szombaton derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn hidegfront éri el hazánkat. Észak felől szakadozott felhőzet érkezik. Néhol kisebb eső, zápor kialakulhat. Többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik