Belföld

Vajon fizet-e minden feketének egy feketét Orbán Viktor?

Orbán Viktor szerda reggel a Zöld-foki Köztársaságba repült, az egzotikus helyszín pedig érezhetően felvillanyozta, Facebook-oldalán ugyanis a szokottnál is nagyobb aktivitással számolt be az afrikai országban tett látogatásáról.

A megosztott képek, videók igazi savát-borsát azonban az a popkulturális fonál adta, melyre a miniszterelnök a bejegyzéseket fűzte: a néppárti kálvária feszültségét oldó utazás felidézte a kormányfőben (vagy oldala kezelőjében, az egyszerűség kedvéért kezeljük Orbán nyilvános personájaként) a nyolcvanas évek örökzöld slágerét, a KFT Afrikáját, és immár három bejelentkezését is egy-egy idézettel vezette fel a dalból.

Szerda reggel rögtön a refrénnel indult a nap:

Ó-ó-ó Afrika

majd délután jött a svédek migránsbarát politikájának kritikájaként is értelmezhető:

Szóba se jöhet Skandinávia…

ma reggel pedig következett az ezek után elmaradhatatlan kérdés:

Ha kérditek idehaza: Na milyen volt Afrika?

Ha megvizsgáljuk a dalt, a vadállatok felsorolásán kívül – amelyek megtekintésére valószínűleg nem jutott ideje a kormányfőnek – már szinte csak pikáns részletek maradtak a szövegben, kérdés, bevállal-e ezek közül is valamit még búcsúzóul a miniszterelnök.

Az út hivatalos részében mindeközben kiderült, hogy a keresztény kultúra közös gondolkodási alap Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság között, ám Európában már be is van tiltva, hogy egy ország magát nyíltan kereszténynek vallja, Orbán Viktor legalábbis így tudja.

Napvilágra került továbbá egy olyan érdekes adat is, ami még a magyarországi uniós politika legnagyobb tudorainak is feladná a leckét, ha meg kellene mondaniuk, sok egyéb mellett miben egyedülálló a magyar kormány az EU-ban. A választ maga Orbán fedte fel: „Magyarország az Európai Unióban az egyetlen, vagy két ország közül az egyik, amely támogatja a Zöld-foki Köztársaság vízummentességét.”

Orbán Viktor katonákkal falatozott
Tábori kis traktán vett részt a miniszterelnök.

Kép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik