Belföld

Az összes pedagógus táppénzre ment a Kecskeméti Waldorf Iskolában

Két napja nem vagy csak részben folyik tanítás a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Iskolában, ugyanis a pedagógusok táppénzre mentek, 126 gyerekből körülbelül 20-25-en járnak be az iskolába és az óvodába – írta meg a hiros.hu.

Az ügy előzménye, hogy március 24-től azonnali hatállyal leváltották Balla Beátát, a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét, majd a következő napon két pedagógust is felmentettek. A lap szerint a probléma rendkívül sokrétű.

Lévai Zoltán, a Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület elnöke azzal indokolta Balla Beáta felmentését, hogy nem kinevezett intézményvezető, csak a belső szabályzó szerinti helyettes, és a jogszabályok által előírt végzettséggel nem rendelkezik. Balla Beáta viszont mást sejt leváltása mögött:

Azért váltottak le, mert én a pedagógia kollégium konszenzusos döntéseit képviseltem, ezek pedig nem egyeztek az egyesület döntéseivel és elképzeléseive. Mivel én védtem a pedagógusainkat, csak úgy lehetett engem megkerülni, ha eltávolítanak

– mondta a lapnak hozzátéve: amikor elvállalta a posztot, beíratkozott a megfelelő képzésre, 3 hónap múlva kapja meg diplomáját.

Lévai Zoltán a két tanár felmentését azzal magyarázta, hogy külsős szakértők, néhány belső és régi szülő őket azonosították be a konfliktus kirobbantóiként. A lap szerint a szülők az iskolai fórumon tudták meg, hogy a tantestület kiáll elbocsátott kollégái mellett, és táppénzre mentek. Így sok család nem is vitte gyermekét az iskolába.

Balla Beáta szerint 106 gyerek jár az iskolába és 20 az óvodába, valamint 3 óvónő, 7 pedagógus és egy pedagógiai asszisztens dolgozik az intézményben Az összes pedagógus, az asszisztens valamint az óvónők jelenleg táppénzen vannak, csupán az óraadók tartják az óráikat.

Kiemelt kép: Google Maps

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik