Belföld

Hétvégére megint visszatér a tavasz

Az utóbbi hetekben nagy szerencsénk van: habár a hétköznapok általában hűvösebbek, felhősebbek, de a hétvégéken rendre megérkezik a felmelegedés és a napsütés. Így lesz ez most is, vasárnap már 20 fok is lehet.

Csütörtökön még a napos időt többfelé zavarhatják meg felhők az égen, de csak nyugaton, északnyugaton és északon alakulhat ki egy-egy helyen gyenge, futó zápor, míg délen, délkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik az északias szelet. Reggel sokfelé fagyni fog, a minimum-hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, délutánra pedig 12 és 16 fok közé melegedhet a levegő. Nem lesz front térségünkben – írja az Időkép.

Pénteken a napsütést északkelet felől felénk húzódó fátyolfelhők és kisebb gomolyfelhők zavarhatják, de csapadék nem várható. Keleten, délkeleten és délen élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban kevesebb helyen fog fagyni, délután 13-18 fok várható.

Szombaton a napsütést csak időnként zavarhatják felhők, csapadéktól nem kell tartanunk. Élénk széllökések már csak helyenként keleten, északkeleten fordulhatnak elő. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Vasárnap szinte zavartalan napsütésben, igazi kirándulóidőben lesz részünk, a légmozgás sem lesz jelentős. A csúcshőmérséklet országszerte 20 fok körül alakul.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik