Belföld

Eltűnik a B3 Takarék, a Mészáros-birodalom egyik fontos vezetőjének a szívügye

A B3 Takarék Szövetkezet és a Pannon Takarék Bank Zrt. beolvad a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-be – derül ki a legfrissebb cégközlönyből. Az egyesülés tervezett időpontja április 30.

Az ad különös jelentőséget az ügyletnek, hogy a három szereplőből a B3 Takarék annak a Vida Józsefnek az érdekeltsége, aki több szálon is kötődik Mészáros Lőrinchez, illetve a kormányzat mögötti vállalkozói hálóhoz. A B3 Takarék ráadásul korábban tíz takarék egyesülésével jött létre, most pedig betagozódik egy másik takarékszövetkezetbe.

Vidát egy éve az Opus Global Nyrt. igazgatóságába beválasztották (a tőzsdén is jegyzett cégben közvetve és közvetlenül jelentős tulajdonrésze van Mészárosnak), abba az igazgatóságba, amelynek elnöke Mészáros Beatrix, tag még Homlok-Mészáros Ágnes, Halmi Tamás és Jászai Gellért, előbbi kettő Mészáros Lőrinc lánya, az utóbbi két személy a Mészáros-féle cégbirodalom fontos operatív vezetőjének számít. Vida emellett a Takarékbank elnök-vezérigazgatója is. Vida korábban el is ismerte, régóta ismerőse Mészáros Lőrincnek.

Titokban új óriásbankot raknak össze Mészáros Lőrincnek
Orbán Viktor régóta dédelgetett ötlete, hogy az OTP mellé egy másik, hozzá közelebb álló lakossági gigabankot hozzon létre. A titkos projekt elindult, kulcsfigurája pedig egy olyan bankvezér lehet, aki még „gázszerelőmesterként” ismerte meg Mészárost.

Kiemelt kép: Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a Junior Prima Díjak színház- és filmművészet kategóriája ünnepélyes átadóján a fővárosi Kálmán Imre Teátrumban. Fotó: Mohai Balázs / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik