Belföld

Beszámítható a hátborzongató gyilkossággal vádolt volt rendőr

Az elmeorvosi szakértői vélemény szerint beszámítható az a volt rendőr, akit azzal vádolnak, hogy különös kegyetlenséggel végzett ki egy milliomos üzletasszonyt két évvel ezelőtt Újlengyelen – tudta meg a 24.hu. A többgyerekes sóskúti apa tagadja, hogy bármi köze lenne a brutális gyilkossághoz.

Sz. Attila 27 évig dolgozott rendőrként, a leszerelését követően magánnyomozóként és biztonsági őrként is dolgozott. A bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban élelmiszerkereskedelmi cégekben dolgozott, de számottevő jövedelme nem volt. A férfi a korábbi élettársán keresztül ismerkedett meg T. Jánossal és a feleségével, akiknek a házassága megromlott. T. János és a felesége külön költözött, de nem váltak el egymástól.  T. Jánosné az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi üzletlánc több boltját is a magáénak tudhatta.

T. János átengedte a tulajdonában lévő KFT tulajdonjogát neki és a közös gyereküknek, de az ügyvezetői pozíciójáról nem mondott le. A cég bankszámlája felett is ő rendelkezett.

Az asszony 2016-ban le akarta váltani férjét az ügyvezetői tisztségből, ám a lányuk nem járult hozzá ehhez. Az asszony ezért valótlan tartalmú meghatalmazást hamisított, melynek segítségével döntött a cég végelszámolásáról és az ügyvezető lemondásáról. A bíróság később felfüggesztette a végelszámolás végrehajtását, majd hatályon kívül helyezte a végelszámolás elrendeléséről szóló határozatot.

Sz. Attila tudomást szerzett a köztük fennálló pénzügyi ellentétekről. Elhatározta, hogy erre hivatkozva megpróbál pénzt szerezni az asszonytól. Megfigyeltette a nő lakóhelyét és szokásait, majd a szigetszentmiklósi Lidl parkolóban beült a nő kocsijába és azt hazudta, hogy a férje tartozik neki 40 millió forinttal. Követelte, hogy fizesse ki a pénzt.

Amikor a nő ki akart szállni az autóból, Sz. Attila azzal fenyegette meg, hogy a parkolóban várakozó társai nem lesznek olyan kíméletesek, mint ő. A férfi attól tartott hogy lebukik, ezért elhatározta, hogy megöli a nőt. Ennek érdekében újabb találkozót kezdeményezett, amire 2017 április 27-én a délutáni órákban került sor.

Amikor a nő beült az autójába akkor egy erdős területre vitte, majd kiszállította a kocsiból. Ötször fejen ütötte, majd a nála lévő zsebkéssel háromszor hátba, kétszer nyakon, egyszer pedig mellkason szúrta. Ezt követően a férfi a nő mobiltelefonját kikapcsolta és a táskájával együtt elrakta. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az asszony még élt, amikor az erdőben eltemette, de az csak a későbbi szakértői vélemények ismertetésekor fog kiderülni, hogy mi volt a halál pontos oka.

A Budapest Környéki Törvényszéken tartott csütörtöki tárgyaláson a tanúbizonyításra került sor. Sz. Attila megtagadta a vallomást, és nem ismerte el a bűnösségét. A volt rendőr akár életfogytiglant is kaphat, ha beigazolódik a bűnössége. Ezért aztán kulcsfontosságú, hogy mit állapított meg nála az elmeorvosi szakvélemény. Megtudtuk, hogy a szakértői vélemény nem állapított meg olyan körülményt nála, ami kizárta vagy korlátozta volna a beszámítható képességét. Azaz hátborzongató gyilkossággal vádolt Sz. Attila beszámítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik