Belföld

Gyurcsány népszerűbb az Instagramon Orbánnál

A kormányfő a második, a már visszavonult Vona Gábor a harmadik.

Az atv.hu szerint a főleg a fiatalok körében népszerű Instagramon Gyurcsány Ferenc a legnépszerűbb magyar politikus. Őt követik a legtöbben (31 700), Orbán Viktor a második (31 200), a már visszavonult Vona Gábor a harmadik (20 300). Az őket követő politikusok alig pár ezres táborral rendelkeznek.

Az atv.hu-nak Wirsching Viktória, a Demokratikus Koalíció  kommunikációs igazgatója azt mondta, ez nem véletlen. Az áprilisi választás után égető feladat lett a kormánnyal szemben kritikus fiatalok megszólítása.

Úgy látták, Gyurcsány Ferenc fogadtatása a tüntetéseken pozitív volt, ezért tudatosan új csatornákon kezdtek  kommunikálni, hogy kapcsolatot teremtsen a 35 év alattiakkal.

Ezért jelent meg először Gyurcsány Ferenc Facebook Messenger-üzenőfalán chatbot (amin már csaknem 160 ezer feliratkozó van), amit február elején követett a DK-elnök Instagram-oldala. Itt  Gyurcsány pár hét alatt az élre tört, követői 89 százalékban pedig 44 év alattiak, a 16-24 év közötti korosztályt 55 százalék képviseli.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik