Belföld

Penny: Nem volt elég magyar tej, ezért kellett szlovákot venni

Kedden az olcsón árusított szlovák tej miatt tejtermelők tüntettek a Penny Market Kft. alsónémedi logisztikai központjánál, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által támogatott demonstráción.

A tejtermelők által kezdeményezett demonstrációt amiatt tartották, hogy a Penny Market Kft. a múlt héten 14 forintos, azonnali árcsökkentéssel 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet.

A tüntetéssel kapcsolatban kedden a Penny Market közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a cég teljes választékának több mint 65 százaléka magyar beszállítóktól származik.

Sajnálatos módon nem volt elérhető a vásárlói igényeknek megfelelő mennyiségű magyar tej, így ebben az eseteben más forrásokból kellett biztosítanunk a vásárlóink számára legjobb ár-érték arányú terméket,

a kedvező árat pedig azzal indokolták, hogy az a Penny üzleti és gazdasági tevékenységéből származó árelőnynek köszönhető.

Hozzátették: a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tagjaként folyamatosan kérik a Terméktanács támogatását annak érdekében, hogy a vásárlói igények kielégítéséhez megfelelő mennyiségű magyar tej érkezzen a céghez, és ezt a március elején kialakult helyzetet megelőzően is megtették.

A jelenlegi promócióban szereplő tejtermékünket is több labortóriumi vizsgálatnak vetettük alá, melyet követően a 1.5 százalékos UHT termék kifogástalan minősítést kapott.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik