Belföld

Bosszúból ölt a pándi fiú

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a háztetőt megbontva mászott be egy közeli szomszédja házába Pándon, és ott lapátnyéllel verte halálra az idős férfit.

A fiatal helyi férfi korábban több alkalommal lopott a közelében lakó 88 éves férfitól, aki emiatt feljelentette őt. A gyanúsított ezért megharagudott rá.

A fiatal férfi március 22-én éjfél előtt a férfi  házához ment, ott a tetőt kibontotta és bemászott az idős férfi házába. A házban egy lapátnyéllel több alkalommal megütötte a fején a sértettet, és az idős ember élettársát is bántalmazta. Ezután mindkettőjüket sorsára hagyta.

Az összevert embereket másnap délután találták meg a hozzájuk látogató rokonaik. Az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt.

A fiatal férfi aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítható. Ez a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a férfi szökésének veszélye fennáll. De attól is tartani lehet, hogy a gyanúsított szabadon hagyva, újabb bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsított letartóztatásának elrendelésével akadályozhatók meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik