Belföld

Egy hónap alatt 1 milliárd forinttal növelte adósságát a Honvédkórház

Egy hónap alatt 1,2 milliárd forinttal, 2,2 milliárd forintra növelte adósságát a Honvédkórház – írta hétfői számában a Világgazdaság.

A Magyar Államkincstár adataiból készült összeállítás szerint a kórház ezzel a legeladósodottabb közintézmények közül februárban a második helyet szerezte meg, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség mögött, amelynek 5 milliárdos a lejárt adóssága.

Mindössze 60 millió forinttal van van lemaradva a Honvédkórháztól a Péterfy Kórház, amelynek, azt pedig két másik kórház, a Békés Megyei Központi Kórház (1,3 milliárd forint), illetve a Szent János Kórház követi (1 milliárd forint).

A hatodik, hetedik és nyolcadik helyen felsőoktatási intézmények találhatók (Eszterházy Károly Egyetem, Kaposvári Egyetem, Debreceni Egyetem). A top 10-be még két egészségügyi intézmény fért be, a szolnoki Hetényi Géza Kórház, illetve a Dél-pesti Centrumkórház.

A lap hozzáteszi: a közintézmények adóssága egy hónap alatt 7,1 milliárd forintot emelkedett, amely szokatlan, főleg a kedvező költségvetési folyamatok mellett.

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik