Belföld

Deutsch: az Európai Egyesült Államok emberkísérlet lenne

A fideszes EP-képviselő szerint az EU jelenleg nem megoldja, hanem tetézi az emberek gondjait.

Az ECHO TV A nyolcas című műsorában Deutsch Tamás élesen bírálta a Timmermans-féle, magukat nagyon európainak gondoló politikusokat. Ők űzték ki tudatosan az európai együttműködésből Európa értekéit, amelyek pedig sikeressé tették a kontinenst.

Az EU jelenleg nem megoldja, hanem tetézi az emberek gondjait – mondta a fideszes EP-képviselő. Szerinte az uniós intézmények és a legnagyobb tagállamok kormányfői nem értik, érzik, hogy teljesen megváltozott a korszellem.

A kormánypárti politikus Orbán Viktort idézve azt mondta, az EU működésére az a legjellemzőbb, hogy öt évig olyan vezetése volt, amely nem tudta megakadályozni a britek kilépését és azt, hogy több millió illegális bevándorló árassza el a kontinenst.

Ehhez képest másodlagos, hogy az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz elővette a szőnyeg alá söpört ügyeket és elindult egy vita Európa jövőjéről. A közép-európai államok jelentik az EU utolsó esélyét, hogy problémáit, szétesés nélkül, megoldja – tette hozzá.

Közép-Európa elitje látja az unió valós problémáit. Azért aggatják rá az euroszkeptikus, populista, nacionalista bélyeget, mert nem egyszerűen a bevándorlásról gondol mást, mint az EU mainstream politikusai, hanem elveti a globalizmust, és nemzetállamban hisz.

Deutsch Tamás szerint az Európai Egyesült Államok terve egy tragikus, emberkísérletnek is nevezhető utópia. A háborúkat pedig nem a nemzeti, hanem éppen a birodalmi törekvések okozták – emlékeztetett a Fidesz EP képviselője.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik