Belföld

Két műtőssegéd kiesése is elég volt, hogy műtétek maradjanak el a Fiumei úti baleseti sebészeten

Szerdán a 168 óra értesülései alapján írtuk meg, hogy azért nem végeztek kedden érsebészeti műtéteket a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetén, mert nincs elég műtőssegéd az intézményben: reggel betolták műtétre az első beteget, aztán műtét nélkül kitolták, a második beteget pedig már be sem vitték.

A Népszava új információi szerint szerdára a szükségesnél két műtőssegéddel kevesebb állt munkába reggel az intézményben. Ez már elegendő volt ahhoz, hogy ne tudják beüzemelni az összes műtőt, ráadásul délutántól az egyik érsebész is „kiesett” az operáló teamből, mert neki öt órától az ambuláns szakrendelésen is dolgoznia kellett, sürgősségi beavatkozás azonban nem maradt el.

A lapnak intézményvezetők arról beszéltek, hogy ilyen helyzet az ország bármelyik intézményében előfordulhat, akkora a hiány műtőssegédekből: ha valaki elmegy, vagy bármi ok miatt kieseik néhány napra a munkából nehézségeket okoz az ellátásban. A Népszava szerint jelenleg is több tucat ilyen állást kínálnak országszerte az intézmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik