Belföld

Letartóztattak két férfit, mert kamudrogra figyelmeztették a turistákat a bulinegyedben

Molnár Bencét a Szimpla Kert sajtósát és G. Német Dánielt rajtakapták a rendőrök, miközben „All drugs are fake here” (Itt minden drog kamu) üzeneteket fújtak fel az úttestre a budapesti Kazincy utcában – írta tegnap a 444.

A lapnak a két férfi csütörtökön elmesélte, a rendőrök megkérték őket, hogy menjenek velük, később pedig az is kiderült, hogy letartóztatták őket. Közel 7 órát töltöttek magánzárkában, amíg a belvárosban helyszínelés folyt. A rendőrség szerint 500 ezer forintos kárt okoztak.

Molnár és Német februárban már hasonló feliratokkal figyelmeztették a turistákat arra, hogy dealerek majorannát és a sütőport árulnak az utcában. Mivel nem drogot adnak a turistáknak, ezért a rendőrség egyelőre semmit nem tud kezdeni az árusokkal. A februári felirat viszont lekopott, ezt próbálták Molnárék újrafesteni, de a rendőrök kiszúrták akciójukat.

G. Német a 444-nek elmondta:

Teljesen ki vannak égve a rendőrök, hogy azért kellett bevinni bennünket, mert annyira reflektorfénybe kerül bármi, ami a bulinegyedben történik, hogy ha nem intézkednek, akkor azonnal elverik rajtuk.

Vagyis jelenleg az a helyzet, hogy a kamudrogot árulók vígan verhetik át a turistákat, miközben azok, akik erre figyelmeztetnek magánzárkába kerülnek.

(Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik