Belföld

Dér Csaba vallomásától retteg a szerb és a montenegrói alvilág

Súlyos csapást mérhet az alvilágragra Dér Csaba, ha vallomást tesz a kiadatása után. A Blic szerint a Prágában elfogott vajdasági bérgyilkos ugyanis a két legnagyobb szerbiai, illetve montenegrói bűnszervezetnek is dolgozott az elmúlt két évben. A két klán pedig finoman szólva sem ápolt baráti viszonyt.

A montenegrói sajtó információi szerint a bérgyilkos közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal és kész leleplezni az egymással is háborúban álló klánokat. Ez az egy esélye van ugyanis arra, hogy ne kerüljön élete végéig rács mögé.

Dér Csabát a 2017-e szabadulása után szeptemberben vették őrizetbe egy társával együtt. A bosnyák sajtó tudósítása szerint akkor beismerték, hogy azért mentek a boszniai fővárosba, hogy megöljék Alan Kožart, akit a rendőrség is körözött.

Dér állítólag Prágába sem azért ment, mert ott akart elrejtőzni. Állítólag egy újabb megbízást kapott. A Blic úgy tudja, hogy Dért egyelőre a belgrádi, Nebojša Marković, az amszterdami,  Ivan Serdaruši, illetve  a Szilas-pataknál elkövetett rákospalotai emberöléssel gyanúsították meg,, de a lista hosszabb is lehet. A magyar hatóságok mellett a szerbek, valamint a hollandok is kérték a kiadatását.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, hogy megtudjuk eldőlt-e már, hogy melyik országnak adják ki a csehek a rettegett bérgyilkost. Rab Ferenc szóvivő megkeresésünkre közölte, hogy a kérdésben még nem született döntés. Erről a cseh igazságügyi hatóságok jogosultak majd határozni, a férfi fizikai kiadására csak ezt követően kerülhet sor. A magyar hatóságok emiatt még nem hallgatták ki gyanúsítottként Dér Csabát.

 

Olvasói sztorik