Belföld

Tömegverekedés volt Isaszegen, több embert kórházba vittek

Tömegverekedés volt kedd este hét óra után a Pest megyei Isaszegen, két család tagjai szólalkoztak össze egy sörözőnél. A vita odáig fajult, hogy betörték a kocsma ablakait, poharakat vágtak egymáshoz, majd összeverték egymást.

A balhénak gyorsan híre ment a településen, a környék hamar tele lett kocsival, a helyszínre érkezők közül többen csatlakoztak az utcán folytatódó balhéhoz, amelynek során botok és vascsövek is előkerültek. A verekedésben többen megsérültek, őket mentővel kellett kórházba szállítani.

Az üzletvezető nem akart nyilatkozni, míg András Tamás , a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a szükséges rendőri erők összevonása után azonnal megkezdték az intézkedést, és több embert előállítottak. Az ügyben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult nyomozás. A történtek tisztázása érdekében további kihallgatások is lesznek.

Hatvani Miklós polgármester kérdésünkre így foglalta össze a történteket és hogy mit tesznek a hasonló atrocitások ellen:

A kollégáim tájékoztattak, hogy két roma társaság esett egymásnak, de konkrétumokat még nem tudok. Olyan intézkedés sajnos nem létezik, ami meg tudja előzni, hogy egymásnak essen két csoport. Eddig 16 helyre helyeztünk fel térfigyelő kamerákat, és ha kell, akkor kihelyezünk újakat is. Ezeket természetesen minden esetben a rendőrök rendelkezésére bocsátjuk. Emellett sok pénzt költünk polgárőrökre is. Biztos, hogy vannak problémák, de semmivel sem több, mint az országban bárhol máshol.

Kiemelt kép: iStock illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik