Belföld

Szíjj Lászlóék 125 milliárdért építenek 30 kilométernyi gyorsforgalmi utat

A G7.hu írta meg, hogy a Duna Aszfalt, illetve a Duna Aszfalt és a Colas alkotta konzorcium nyerte meg az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának megvalósítására kiírt tendert.

A kettébontott közbeszerzés első részét a Colas-Duna Aszfalt kettős nyerte meg közel 68 milliárdos ajánlattal 18,6 kilométernyi autóútra, míg a második 8,5 kilométeres részt egyedül építheti a kormányközeli vállalkozó Szíjj László tulajdonában lévő Duna Aszfalt 57,5 milliárdért.

A lap szerint a szakasz, amely azért lett autópálya helyett gyorsforgalmi út, hogy spóroljanak rajta, még nemzetközi összevetésben is méregdrágán épül meg: az első tender esetében 3,7, utóbbinál több mint 6,7 milliárd forintos költséget jelent kilométerenként, ami még akkor is döbbenetesen sok, ha figyelembe vesszük, hogy a második szakaszon egy híd is épül.

Szíjj László vagyonát a napi.hu tavaly 55 milliárd forintra taksálta, ezzel Magyarország egyik leggazdagabb emberének számít, jó kapcsolatot ápol Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdossal, Orbán Viktor barátjával.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik