Belföld

Hollik: A KDNP akkor is a Néppárt tagja maradna, ha a Fideszt kizárják

A Fidesz kizárása az Európai Néppártból (EPP) nem hozza automatikusan magával azt, hogy a vele együtt kormányt alkotó KDNP-t is kizárnák – írja az Azonnali. A hírportálnak erről Harrach Péter, a KDNP elnöke beszélt, aki azt mondta, hogy „rólunk nincs szó”.

Ezt erősítette meg az Azonnalinak az Európai Néppárt sajtóosztálya is, akik azt mondták, hogy a tizenhárom tagpárt kizárási indítványa kifejezetten csak a Fideszre irányult, ezért a vele kormányzó KDNP tagságáról nem szavazhatnak.

A szintén KDNP-s Hollik István kormányszóvivő azt mondta, hogy mindez nem jelenti azt, hogy a Fidesz kizárása után nem szavazhat arról az EPP, hogy KDNP-t is kizárják, de a kisebbik kormányzópárt továbbra is a Néppárt tagja akar maradni, akár ott a Fidesz, akár nincs.

A KDNP szándéka a Néppártban maradni, hogy ha ez a döntés bennünket nem érint, mert csak a Fideszt zárják ki, akkor természetesen a KDNP ott fog maradni. Ha az a döntés lesz, hogy a Fideszt és a KDNP-t is kizárják, akkor értelemszerűen tudomásul vesszük.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik