Belföld

Még mindig tart a kártérítési eljárás két honvédségi repülőgép sérülései miatt

Két, a honvédséghez tartozó repülőn keletkezett sérülés miatt jelenleg is tart a kártérítési eljárás, írja a hvg.hu. A portál információi szerint a közpénzből vett gépek mulasztás miatt sérültek meg, a Honvédelmi Minisztérium viszont mindent megtesz, hogy a részletekről ne derüljön ki semmi.

A névtelenséget kérő forrás szerint azért van jelentősége a gépekben keletkezett, egyébként jelentős, kárnak, mert ezeket közpénzből vették, majd kiderült,hogy Orbán Viktor többször is repült honvédséghez tartozó gépekkel.

Orbán megint a honvédség csapatszállító repülőjével utazott
Ezúttal Milánóba, hogy megnézzen egy operaelőadást.

Hogy pontosan melyik gépben keletkezett kár, nem tudni, csak annyi derült ki, hogy egy Airbus és egy Falcon érintett. A Honvédelmi Minisztérium a portál kérdéseire annyit közölt, nem pontosak és nem helytállók az információik.

A tárca az első esetben arra hivatkozott, hogy az egyik A319-es repülő ajtajának megrongálódásáról már ősszel tájékoztatást adtak, a portál úgy tudja, valamilyen földi kiszolgáló járművel mentek neki, a minisztérium viszont úgy fogalmazott, hogy

egy földi kiszolgáló emelődaru rakománya nyomódott az ajtónak, amely ettől kisebb mértékben behorpadt.

Hozzátették,

a kijavíttatással párhuzamosan lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a javítás költségei a sérülést okozó céget terhelik.

Illetve mint kiderült, a kártérítési eljárás jelenleg is folyamatban van.

A Falcon 7X típusú repülőgépben okozott kárral kapcsolatban annyit közölt a minisztérium, hogy  „az említett repülőgépen 2018 őszén valóban sérülés történt”, a javítást már ennél is „végrehajtották, és a károkozásért felelős személy felelősségre vonása megtörtént”.

Mint írták, mindkét esetben megállapították „a sérülések felelőseit”, amelyek alapján a káreljárások folyamatban vannak.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik